• home
 • video
 • pas verschenen

  Daum: "Gent is de match van het jaar"

  Daum: "Als we winnnen pakken we meer dan drie punten."

  Door de nederlaag van Anderlecht kan Club Brugge vanavond tot op een punt van de leider naderen. Club Brugge ontvangt wel AA Gent en dat zijn altijd beladen matchen. Club-coach Christophe Daum schuwt de oorlogstaal dan ook niet.

  "Dit is een sleutelmatch", zegt Christoph Daum in de aanloop naar de wedstrijd. "Als we winnen pakken we meer dan drie punten. Dan is dat een signaal. We zullen sterker en sterker worden. Soms kan een zege ook een doorbraak zijn. Dan is het meer dan drie punten."

  De duels tussen Club Brugge en Gent stonden de voorbije jaren steeds garant voor heel wat vuurwerk. Daum laat niet na het vuurtje op te poken. "Het wordt een stevige derby. Gent moet niet alleen tegen ons spelen, maar tegen een hele stad. Dit is onze eerste finale!"

  "Denk niet dat Gent een gewond dier is na de 0 op 6. Vergeet het! Gent zal met een bijzonder gemotiveerd team naar ons komen. We zijn klaar voor de uitdaging."

  "Almebäck heeft zijn testikels toch niet nodig om te spelen"

  Aftrap: 18u
  Scheidsrechter: Gumienny
  Live op: TT, sporza.be en Radio 1

  Vermoedelijke opstellingen:
  Club Brugge: Jorgacevic, Hoefkens, Donk, Figueras, Høgli, Odjidja, Blondel, Vazquez, Meunier, Refaelov, Akpala

  AA Gent: Padt, Rafinha, Thijs, Maréval, Baric, N'diaye, Diskerud, Smolders, Ljubijankic, Mboyo, Coulibaly

  Opmerking: Almebäck miste nog geen minuut in de play-offs, maar kreeg op Standard een trap in het kruis en is onzeker met gezwollen testikels. "Dit heeft hij toch niet nodig om te spelen", liet Daum optekenen.