• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Jovanovic is gewaarschuwd"

  Ariël Jacobs heeft Jovanovic geprikkeld met een plaats op de bank.

  Anderlecht kan vanavond een belangrijke stap richting 31e landstitel zetten. Vleugelspits Milan Jovanovic wordt tegen Racing Genk wellicht opnieuw uitgespeeld als joker. "Het wordt een passionele match", blikt trainer Ariël Jacobs vooruit.

  Na een matige start in Play-off I zit Anderlecht weer op de rails dankzij de overtuigende 1-4-overwinning in Gent. Opvallend in die wedstrijd was het bankzittersstatuut van Milan Jovanovic. Het Servische woelwater mocht pas na een uur opdraven.

  "Milan heeft tegen Gent gedaan wat hij moest doen. Hij heeft opgewarmd en een goed halfuur gespeeld. Het is jammer dat spelers soms een rood licht nodig hebben als waarschuwing", verklaart coach Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad zijn tactische keuze.

  "Maar kom, het is dit seizoen al dikwijls gebeurd dat invallers het verschil maken. Ik ben me bewust van mijn brede kern."

  Wat verwacht Jacobs van de match tegen Genk? "Het enige wat ik zeker weet, is dat het een passionele match zal zijn. Want in deze play-offs hebben we nog niet veel kwaliteitsvoetbal gezien", besluit hij.

  Vermoedelijke opstellingen

  Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyaté, Juhasz, Lukaku, Biglia, Kljestan, Suarez, Kabangu, Kanu, Mbokani

  Racing Genk: Köteles, Anele, Simaeys, Nadson, Tshimanga, Hyland, De Bruyne, Vanden Borre, Buffel, Benteke, Vossen

  Opmerking:
  Kanu en Kabangu presteerden uitstekend in Gent en blijven wellicht staan ten koste van Jovanovic en Gillet. Deschacht is weer fit en ligt in de balans met Lukaku. Bij RC Genk keert Simaeys terug na één match schorsing.