• home
 • video
 • pas verschenen

  Tony Martin in ziekenhuis na crash op training

  Tony Martin liep bij de val naast een kaak- en jukbeenbreuk ook een gebroken oogkas op.

  Tony Martin is bij een ongeluk op training ernstig gewond geraakt. De Duitser van Omega Pharma-Quick Step botste op een auto en verloor het bewustzijn. Hij ligt in een ziekenhuis in Zwitserland met verschillende breuken in zijn gelaat. "Ik verloor vijftien minuten mijn bewustzijn" zegt Martin.

  Tony Martin maakte woensdag een trainingstochtje in Zwitserland toen het ongeluk gebeurde. Met een ambulance werd hij naar het ziekenhuis Munsterlingen en later van Zürich overgebracht. Martin wordt er wellicht aan zijn kaak geopereerd. Zijn toestand is wel stabiel.

  De 27-jarige Martin rijdt sinds dit jaar voor Omega Pharma-Quick Step. Hij is de regerende wereldkampioen tijdrijden. In de voorbije Ronde van Baskenland eindigde hij op de vijfde plaats in het eindklassement.

  Martin is de tweede renner van Omega Pharma-Quick Step die dit seizoen aangereden wordt door een auto. Zijn Amerikaanse ploegmaat Levi Leipheimer overkwam net hetzelfde vlak voor de Ronde van het Baskenland.

  Martin: "Plots ging het licht uit"

  Op zijn eigen website heeft Tony Martin meer uitleg gegeven over zijn crash. "Een jukbeenbreuk, een kaakbeenbreuk en gebroken oogkas", somt hij de schade op.

  "Ik weet niet zo goed wat er gebeurd is. Wat ik wel nog weet, is dat ik 35 à 40 km/u reed op een glooiend fietspad, toen wellicht een vrouw met haar auto mijn weg kruiste. Daarna ging het licht uit. Ik was 15 minuten buiten westen."

  "De linkerkant van mijn gezicht is volledig geschaafd, mijn oog is opgezwollen, mijn arm doet pijn en er zijn een paar ribben geraakt. Maar ik word goed verzorgd. Mijn vriendin is hier."