• home
 • video
 • pas verschenen

  Kagawa dirigeert Dortmund naar klinkende zege

  De Japanner Kagawa was de gangmaker van de zege.

  Borussia Dortmund laat er geen twijfel meer over bestaan: het is dé kandidaat om zichzelf als kampioen op te volgen. Keulen mocht dat aan den lijve ondervinden en kreeg er zes om de oren: 1-6.

  De start van Dortmund in Keulen was niet bijster goed. Lanig schilderde een voorzet op het hoofd van Novakovic, die binnenkopte. Dortmund maakte iets voor het halfuur gelijk. Piszczek kreeg alle ruimte en kopte de gelijkmaker binnen.

  In de tweede helft serveerde de kampioen een portie eenrichtingsvoetbal. Met twee doelpunten en een voet in nog twee andere goals was de Japanner Kagawa andermaal de architect van het succes. De 1-6 kwam van Perisic (ex-Club), die het slotkwartier mocht volmaken.

  Dortmund is nu al 21 wedstrijden op rij ongeslagen. De regerende kampioen telt in de rangschikking vijf punten meer dan Bayern München.

  Mönchengladbach incasseert erg zure nederlaag

  Zaterdag deed Mönchengladbach een slechte zaak in de strijd om een ticket voor de Champions League. Gladbach verloor op eigen veld met 1-2 van Hoffenheim. Bayern München versloeg Standard-killer Hannover met 2-1.

  Mönchengladbach leidde tegen Hoffenheim met 1-0 (goal van Reus), toen De Camargo een kwartier voor het einde werd gewisseld. Een slechte zet, want in drie minuten scoorde Hoffenheim prompt twee keer. Gladbach had 16 thuisduels niet verloren.

  Bayern kwam tien minuten voor de rust op voorsprong via Kroos. Met de 2-0 van invaller Gomez na 70 minuten leken de drie punten binnen, maar Ya Konan bracht vijf minuten later de spanning terug. Beide teams kregen nog de kans op een goal, maar de 2-1 bleef op het bord staan.