• home
 • video
 • pas verschenen

  WK eindigt in mineur voor Swings na een val

  Bart Swings kwam ten val na een foutje.

  Het WK afstanden in Heerenveen is met een val geëindigd voor Bart Swings. De Belg maakte in de slotfase van de 10 kilometer een foutje en hij kwam ten val. Swings leek op weg naar een plaats net buiten de top tien.

  "De tien kilometer is niet mijn sterkste afstand, het is vrij lang", zei Bart Swings gisteren. Vandaag kreeg hij zijn rondetijden niet onder de 32 seconden en hij moest zijn tegenstander Alexis Contin laten voorgaan.

  Swings klampte aan bij de Fransman en na 8 kilometer versnelde Swings. Maar net op dat moment ging het mis en smakte Swings tegen het ijs.

  De Belg bleef met de punt van zijn klapschaats steken in het ijs en maakte een harde klap. Hij gleed door tegen de kussens aan de rand van de baan. De wereldtitel was voor de Nederlander Bob de Jong.

  Swings: "Jammer dat ik zo mijn seizoen beëindig"

  Swings was "een beetje ontgoocheld" na zijn val op de 10.000 meter. "Jammer dat ik op deze manier mijn seizoen beëindig", zegt de schaatser. "Ik was al acht kilometer ver en dan op het einde nog vallen is kut, sorry voor het woord. Leuk is het niet. Ik weet ook niet hoe het gebeurd is, plots lag ik er. Misschien leunde ik wat te ver over mijn rechterschaats."

  "Maar ik ben tevreden over mijn race, ik kon redelijk goed bij Alexis blijven. Ik denk dat een goeie toptienplaats er wel in had gezeten. Ik ben tevreden met mijn weekend én seizoen."