• home
 • video
 • pas verschenen

  Lambrecht: "Bekerfinale wordt een hoogdag"

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht gelooft in de winstkansen van zijn team.

  Lokeren-preses Roger Lambrecht kijkt uit naar de bekerfinale tegen KV Kortrijk van zaterdag. Zijn club aast nog steeds op zijn eerste bekerwinst. "Nu is het zeker mogelijk maar als we zouden verliezen, is dat geen ramp."

  "Ik ben al 17 jaar voorzitter en maakte het nog niet mee dat het voetbal zo leeft in Lokeren. Normaal lokken we 5.500 mensen naar Daknam, maar voor deze finale kochten 16.000 fans een ticket. We gaan er wel over nadenken hoe we al die mensen volgend jaar ook naar onze thuismatchen kunnen krijgen", zegt Lambrecht (80) bij Sporza Radio.

  Lambrecht probeert de druk af te houden. "Als we zouden verliezen, is dat geen ramp. Het heeft de ploeg al een enorme boost gegeven dat we de finale bereikten. Half Lokeren komt naar Brussel."

  Lokeren won de beker nog nooit. "Nu is het zeker mogelijk. Of ik trots ben met deze finaleplek? Dat is niet de juiste term. Ik ben wel heel blij en tevreden."

  "We staan hier door twee goeie mensen aan het sportieve roer. Peter Maes is een uitzonderlijke coach en sportief directeur Willy Reynders liet jeugdspelers doorbreken."

  "Kortrijk zegt dat wij favoriet zijn, maar het verschil is klein. Wij wonnen bij hen met 2-5, zij bij ons met 1-4. En in de competitie eindigden wij achtste, twee plaatsen onder Kortrijk."