• home
 • video
 • pas verschenen

  In het spoor van triatlete Katrien Verstuyft

  Katrien Verstuyft heeft zich nog maar sinds 2008 op triatlon gestort. Toch werd ze al derde op het BK kwarttriatlon en maakt ze van de Olympische Spelen een hoofddoel.

  Katrien Verstuyft is nog maar sinds 2008 actief als triatlete. Maar ze presteerde al behoorlijk goed. Op haar eerste BK kwarttriatlon werd ze meteen derde. Voor ze met triatlon begon, deed ze aan zwemmen, maar daar was ze op uitgekeken.

  De Olympische Spelen zijn voor Katrien het hoofddoel van het seizoen. Om zich te kwalificeren moet ze bij de top 8 zijn op EK in Israël (20 april) en moet ze in de internationale ranking bij de de top 55 zijn.

  "Veel mensen vinden in groep fietsen afbreuk aan triatlon"

  Bij triatlon denken we spontaan aan de Iron Man en lange afstanden. De olympische afstand is met 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen "slechts" een kwart van de lange afstand.

  Verstuyft: "Het grote verschil tussen beide is dat je op de korte afstand in groep mag fietsen. Veel mensen vinden dat afbreuk aan de sport. Wij kunnen ons als het ware wegstoppen, zo wordt gezegd."

  "Maar sinds triatlon een olympische discipline is geworden, is het niveau zodanig gestegen dat de kwarttriatlon steeds minder het kleine broertje van de lange afstand is."

  De radioreportage:

  Radioreporter Steffy Merlevede ging op zwem- en fietstraining met triatlete Katrien Verstuyft. Luister zondagnamiddag naar de radioreportage in Sporza op Zondag op Radio 1.