• home
 • video
 • pas verschenen

  Delorge heeft barst in neus door Wasilewski

  STVV-Anderlecht werd ontsierd door een charge van Marcin Wasilewski op het hoofd van Peter Delorge. De STVV-middenvelder was even buiten westen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Anderlecht-coach Jacobs zal Wasilewski over zijn actie aanspreken.

  Op een hoekschop ging Wasilewski heel driest in op Peter Delorge. Die was even van de wereld en had verzorging nodig. Wasilewski ontsnapte zonder een kaart.

  De ambulance kwam tot aan de zijlijn gereden om Delorge op te pikken en meteen naar het ziekenhuis te brengen. De dokters wilden zeker zijn dat hij geen nekletsels of dergelijke had opgelopen.

  Delorge had wel een barstje in zijn neus, maar meer schade was er uiteindelijk niet. Enkele uren na de match mocht Delorge het ziekenhuis alweer verlaten.

  Anderlecht-coach Ariël Jacobs veroordeelde het gedrag van zijn Poolse verdediger. "Het was een zware overtreding en ik zal hem daar zeker over aanspreken. Hij heeft al een hele weg afgelegd en het was een tijd geleden dat we hem nog op dit soort fouten konden betrappen."

  "Hier bewijs je je ploeg geen dienst mee en het is ontoelaatbaar. Hopelijk valt de schade mee voor Delorge. Of er een zware schorsing zal volgen? Ik ken de procedures daarvoor niet."

  Wasilewski leek rustiger op het veld te staan nadat hij zelf teruggekeerd was uit een maandenlange revalidatie. Hij had die blessure opgelopen na een aanslag van Witsel.