• home
 • video
 • pas verschenen

  Button wint eerste veldslag in de Formule 1

  Jenson Button: "Wat een fantastische start van het jaar."

  Jenson Button heeft toegeslagen in de eerste GP van het seizoen, in Australië. In Albert Park ging hij wereldkampioen Sebastian Vettel vooraf. Buttons ploegmaat Lewis Hamilton, die vanaf poleposition was gestart, mag als derde op het podium.

  Australië luidde de start in van een nieuw seizoen, maar veel leek er niet veranderd. Red Bull en McLaren domineerden de race als vanouds, ook omdat Romain Grosjean, de verrassing van de kwalificaties, snel uitviel na een aanrijding. Ook Michael Schumacher en Felipe Massa zouden de finish niet halen.

  Lewis Hamilton, die vanaf de pole mocht vertrekken, leek zijn dagje niet te hebben. Hij moest dan ook zijn ploegmaat Jenson Button laten passeren. Toen de safety car op het circuit kwam, glipte ook Sebastian Vettel hem voorbij.

  Even leek het alsof Vettel ook Button zou kunnen bedreigen, maar de Brit sloeg razendsnel weer een grote kloof. Albert Park ligt Button duidelijk, want het was er al zijn derde zege in vier jaar.

  "Wat een fantastische start van het jaar", jubelde Button door de radio na zijn zege. "Dit toont maar eens wat er allemaal kan in een winter. De auto is prachtig en razendsnel."

  Reacties op de persconferentie

  • Jenson Button (1e): "Het is fantastisch om het WK met een zege te beginnen. Dit toont dat het belangrijk is om in de winter het seizoensbegin goed voor te bereiden. Het team leverde formidabel werk. Iedereen denkt dat het een speciaal jaar zal worden, met 6 wereldkampioenen en een pak mooie teams."
  • Sebastian Vettel (2e): "Ik heb me goed geamuseerd. Ik ging goed van start, maar werd verrast toen Rosberg me passeerde. Ik raakte hem nog voorbij, maar tegen McLaren en Button was niks te oen. Ik had hem vandaag niet kunnen kloppen."
  • Lewis Hamilton (3e): "Jenson deed het supergoed. Ik voelde me nooit goed in de race. Ik miste mijn start. Ik had voor een dubbel kunnen zorgen, maar het liep niet. Ik ben ontgoocheld over mijn race en kijk dus ongeduldig uit naar de volgende, volgende week in Maleisië."