• home
 • video
 • pas verschenen

  Schurter wint eerste WB-manche in Zuid-Afrika

  Nino Schurter was voor het tweede jaar op rij de beste in Pietermaritzburg (archieffoto).

  Nino Schurter heeft in Pietermaritzburg de eerste manche in de Wereldbeker mountainbike 2012 gewonnen. De Belgen stelden teleur in Zuid-Afrika. Sven Nys hoopte op een plaats in de top 60, maar finishte door een lekke band pas als 83e.

  Nino Schurter was voor het tweede jaar op rij de beste in de openingswedstrjd van de wereldbeker. De Zwitser had na anderhalf uur koersen elf seconden bonus op Burry Stander.

  Julien Absalon, de olympische kampioen uit Frankrijk, legde beslag op de vierde plaats, voor de Tsjech Jaroslav Kulhavy, die vorig jaar de Wereldbeker won.

  De Belgen presteerden matig. Kevin Van Hoovels mikte op de top 30, maar eindigde 38e. Sebastien Carabin (22) werd 58e. Sven Nys wilde in de top 60 finishen, maar kwam als 83e over de streep.

  Sven Nys: "Verloor 40 plaatsen door lekke band"

  "Jammer", zegt Sven Nys. "Ik reed lang rond de beoogde 60e plaats, die me een betere startpositie zou opleveren in de tweede WB-race,  maar in de vierde ronde reek ik net na de materiaalpost lek en daardoor verloor ik zo'n 40 plaatsen."

  "Ik had niet verwacht om een superprestatie neer te zetten, maar de top 60 was haalbaar zonder lekke band. Maar goed, ik moet me er bij neerleggen. Ik heb weer wat internationale ervaring opgedaan en dat vind ik toch positief."

  "In Houffalize zal ik helemaal achteraan moeten starten. Dat maakt de zaken (met het oog op olympische kwalificatie, red) er niet gemakkelijker op."