• home
 • video
 • pas verschenen

  Coreelman zwemt Deburghgraeve van tabellen

  Jonas Coreelman heeft een ijzersterke 200 meter schoolslag gezwommen op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen. 2'13"42 was goed voor de titel, een Belgisch record én een ticket voor het EK in Debrecen. Jolien Sysmans zwom ook een Belgisch record op de 50 meter vrije slag.

  Net als Ward Bauwens gisteren zwom Jonas Coreelman een tijd uit de jaren 90 uit de recordboeken. Fred Deburghgraeve zwom in augustus 1995 in Wenen 2'14"01, pas nu doet iemand beter.

  Coreelman was bijna zes tienden sneller dan de olympische kampioen op de 100 meter schoolslag van Atlanta 1996. Zijn 2'13"42 was ook 14 honderdsten onder de limiet voor het EK eind mei in Hongarije. Voor een ticket voor de Spelen moet Coreelman nog wel een stuk sneller gaan: 2'11"74.

  Sysmans verbetert haar eigen record op de 50m vrij

  Jolien Sysmans is de kampioene op de 50 meter vrije slag. Met 25"37 deed ze ook drie honderdsten af van haar eigen Belgische record uit 2008. Sysmans had al een EK-ticket beet. Voor Londen moet ze nog een tiende sneller zwemmen. De limiet ligt op 25"27.