• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Bevrijd, want mijn tandpijn is weg"

  Gilbert: "Ik ben ontspannen. Ik hoor immers niet bij de favorieten"

  Philippe Gilbert werd de voorbije dagen geplaagd door tandpijn. Nu hij daarvan verlost is, laait de hoop op een goeie prestatie in Sanremo weer op. "Ik ben niet zo slecht als iedereen denkt", deelt hij mee op de persconferentie.

  Philippe Gilbert werd vorig jaar, ondanks een mislukte late uitval, derde in Milaan-Sanremo. Dit jaar was zijn aanloop naar La Primavera onrustwekkend slecht. Tandpijn zou aan de basis gelegen hebben van zijn belabberde prestaties.

  "Ik kwam met tandpijn naar de Tirreno, waar ik me liet verzorgen. Maar die man heeft zijn werk niet goed gedaan. Het werd steeds slechter in plaats van beter. De pijn en de ontsteking kostten me kracht en energie. Ik denk zelfs dat mijn koortsaanval ermee te maken had."

  "Woensdag heb ik een specialist bezocht die anderhalf uur met me bezig was. Een bloederige affaire, maar nu ben ik bevrijd."

  Gilbert heeft naar eigen zeggen "nieuwe moed" gevonden nu de medische besognes van de baan zijn. Toch is hij ook realistisch. "Ik ben niet klaar om zaterdag een rol van betekenis te spelen."

  "Maar net omdat ik niet bij de topfavorieten hoor, kan ik heel ontspannen aan de start komen. En soms gebeuren er rare dingen in de koers. Ook als ik niet 100% ben, klim ik beter dan sommige sprinters", zegt Gilbert aan de pers.

  "Ik ben ook niet zo slecht als iedereen denkt. Het leek soms alsof ik in het ziekenhuis lag. Of dat ik een hele winter in mijn zetel heb gelegen."