• home
 • video
 • pas verschenen

  Merckx mag als eerste in Hall of Fame van Giro

  Eddy Merckx heeft donderdag de nieuwe Hall of Fame van de Giro geopend in Milaan. Hij werd er ook als eerste in opgenomen. Dat gebeurde twee dagen voor Milaan-Sanremo, een andere topkoers die door de groep-RCS wordt georganiseerd.

  Eddy Merckx vierde grote triomfen in Italië. Hij won onder meer vijf keer de Giro en zeven keer Milaan-Sanremo. Hij kreeg donderdag het gezelschap van Fiorenzo Magni, de Italiaanse kampioen uit de jaren 50.

  Eddy Merckx stond te glunderen in Milaan. "Dit is een enorme eer voor mij. Italië is mijn tweede thuis. Ik ben hier even geliefd als in België."

  "Het Italiaanse wielrennen heeft me veel gegeven. Ik boekte hier mijn eerste overwinningen en reed in mijn carrière voor meerdere Italiaanse ploegen." Merckx reed onder meer voor Faema, Faemino en Molteni.