• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Begrijp de commotie rond Gilbert niet"

  Sergeant over Gilbert: "Vorig jaar lag de pers aan zijn voeten. Als hij over drie weken een klassieker wint, vindt iedereen dat weer "normaal"."

  Marc Sergeant, de voorbije jaren sportieve baas van Philippe Gilbert bij Lotto, neemt het op voor de Belgische kampioen. "Als hij over drie weken wint, is het weer "normaal". Wel, ik vind van niet", zegt Sergeant in Le Soir.

  De voorbije dagen heeft iedereen zijn zegje gedaan over Gilbert en zijn vormpeil. "Maar ik ben absoluut niet ongerust", countert  Sergeant.

  "Maandag stond onze bus (Lotto-Belisol, red) naast die van BMC in de Tirreno. Ik keek ernaar uit om Philippe te zien, maar toen wist ik nog niet dat hij had opgegeven."

  "Ik heb hem meteen een sms gestuurd, want we horen elkaar nog vaak. Ik heb geschreven dat de pers vorig jaar aan zijn voeten lag. Die kritiek en die vragen zijn niet gefundeerd."

  "Vorig jaar heb ik Philippe gezegd: brand je niet op"

  "Het is niet "normaal" dat Gilbert een rit in de Tirreno wint, hé. Het is gewoon dom om dat te denken. En als hij over drie weken een klassieker wint, is dat wel "normaal"."

  "Wel, ik vind van niet. Gilbert heeft de lat dit seizoen heel hoog gelegd: de Tour, de Spelen, het WK. Hij kan niet elke wedstrijd winnen die hij rijdt."

  "Na de Tour vorig jaar heb ik hem gezegd dat hij zich niet moest opbranden. Want hou je zo'n tempo, dan ben je op je 30e out. Ik zie liever goud rond zijn nek op de Spelen dan een zegegebaar in de Strade Bianche."