• home
 • video
 • pas verschenen

  Mountainbiker Van Hoovels: "Eerste grote test"

  Kevin Van Hoovels mag deze zomer naar de Spelen.

  Zaterdag wordt in Zuid-Afrika de eerste manche in de Wereldbeker mountainbike gereden. Kevin Van Hoovels wil er "te weten komen hoe ver hij al staat". Ook Sven Nys reist naar Zuid-Afrika. Hij mikt op een plaats in de top 60.

  2012 staat ook voor de mountainbikers vooral in het teken van de Spelen. Kevin Van Hoovels is als enige Belg al zeker van z'n ticket.

  "Het is goed dat ik de druk niet meer heb om de kwalificatienorm te behalen. Maar elke WB-manche blijft wel belangrijk. Je kunt er UCI-punten verzamelen en die bepalen dan weer je startplaats op de Spelen."

  "Dit wordt de eerste grote test van het jaar, dus is het nog afwachten hoe goed mijn conditie al is. Ik hoop toch op een plaats in de top 30 van de wereld", zegt Van Hoovels bij Sporza.

  Vorig weekend reed Van Hoovels al mee in een testevent. "Toen werd ik 14e, maar het verschil met een koers in de Wereldbeker zal groot zijn. Ik deed er wel parcourskennis op. Nu verwachten ze dit weekend wel regen en dat kan weer zijn invloed hebben op het parcours."

  Nys: "60e worden zal al moeilijk zijn"

  Sven Nys wil in Zuid-Afrika een eerste stap zetten om alsnog naar de Spelen te mogen. Nys komt uit een slopend seizoen in het veld en mikt nog niet op een topprestatie in Zuid-Afrika.

  "Ik ga voor een top 60-plaats. Dat zal al erg moeilijk zijn in een periode van relatieve rust. Als dat lukt, is de eerste stap wel gezet", stuurde Nys de wereld in via Twitter. Nys reist pas dinsdag naar Zuid-Afrika.