• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan diept zijn voorsprong op Juventus uit

  Zlatan Ibrahimovic besliste de wedstrijd voor Milan.

  AC Milan heeft een uitstekende zaak gedaan in de titelstrijd in de Serie A. Milan zette thuis Lecce opzij met 2-0. Eerste achtervolger Juventus bleef bij Genoa steken op 0-0 en volgt al op vier punten van leider Milan. Vrijdag wonnen Inter en Napoli hun wedstrijd.

  Milan had geen moeite met degradatiekandidaat Lecce. Nocerino opende de score na zeven minuten. Zlatan Ibrahimovic legde acrobatisch de bal panklaar voor Nocerino.

  Milan was tevreden met de voorsprong en nam gas terug. Na de rust was het Ibrahimovic die de wedstrijd besliste. Met een harde volley maakte hij zijn 19e doelpunt van het seizoen. De Zweed is nu topschutter in de Serie A.

  Het loopt niet meer bij Juventus. Juventus kon niet scoren bij Genoa (0-0) en boekte zijn vierde draw op een rij. Juve is nog altijd ongeslagen, maar speelde al 14 keer gelijk.

  Trainer Conte was niet blij met de onmondigheid voor doel. Hij wisselde drie aanvallende spelers. Del Piero, Elia en Borriello vielen in voor Giaccherini, Pepe en Matri, maar ook zij waren niet scherp genoeg voor doel.

  Goals in slotminuten bevrijden Inter

  Vrijdag hebben Inter en Napoli een goeie generale repetitie gehouden voor hun duels in de Champions League volgende week. Napoli bouwde een feestje tegen Cagliari, Inter won voor het eerst in tien duels, bij Chievo.

  Het zat Inter niet mee, want in de eerste helft zag Milito zijn penalty gered en trof Sneijder de lat.

  Pas in de 89e minuut bevrijdde verdediger Samuel zijn team met een rake kopslag op de corner van Sneijder. Een grote last viel van de blauw-zwarte schouders.

  In de toegevoegde tijd kopte Milito de 0-2 nog voorbij Sorrentino. Het vel van trainer Claudio Ranieri is hiermee voorlopig gered.

  Napoli verwende zijn fans en tankte vertrouwen voor de trip naar Chelsea in de Champions League. Het maakte zes goals tegen Cagliari: 6-3. Bij de bezoekers uit Sardinië verliet Rode Duivel Radja Nainggolan na een halfuur het veld met een blessure.