• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax is weer titelkandidaat, Twente gaat onderuit

  Ajax doet weer helemaal mee in de strijd om de kampioenenschaal in Nederland. Dankzij een 3-1-overwinning tegen RKC beent Ajax leider AZ bij. Nummer drie Twente liep een blauwtje bij NEC, maar heeft nog een match te goed.

  Ajax is bezig aan een goeie reeks en dat moest ook RKC vandaag ondervinden. Jan Vertonghen wees de Amsterdammers na een halfuur de weg. De Rode Duivel tikte van dichtbij een doorgekopte corner in doel.

  In de tweede helft verdubbelde Siem de Jong vanuit een scherpe hoek de score nadat hij de keeper omspeeld had. Dankzij een mooie inspanning en dito voorzet van Boelykin maakte Ebecilio er met zijn hoofd nog 3-0 van.

  Twente staat weer met voeten op de grond

  Door die driepunter wipt Ajax over PSV en Twente naar de tweede plaats. Twente vernederde vorige week nog PSV, maar raapte vanmiddag niks bij NEC: 3-1.

  Een kwartier voor tijd scoorde invaller Plet voor de bezoekers, maar toen was het kalf al lang verdronken. Schöne, vanaf elf meter, Conboy en PSV-huurling Zeefuik tekenden voor de NEC-goals.