• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sart: "We kunnen weer kwartfinales halen"

  Jean-François De Sart zag een goeie tweede helft tegen Club Brugge.

  Donderdag komt Hannover naar Luik voor de heenwedstrijd in de 1/8e finales van de Europa League. "Onze tweede helft tegen Club Brugge heeft ons gerustgesteld", zegt sportief directeur Jean-François De Sart.

  Echt super draait het momenteel niet bij Standard, dat al een maand niet meer heeft gewonnen. "Klopt, maar we hebben ons in die periode wel voor deze 1/8e finales geplaatst", zegt De Sart in de kranten.

  "En onze tweede helft op Club Brugge heeft mij gerustgesteld. We waren dominant en dwongen kansen af. Mentaal en fysiek zijn we nog altijd in staat om goed voetbal te brengen."

  Welke ambitie heeft Standard in de Europa League? "Voorlopig beperkt die zich tot het uitschakelen van Hannover. Het zal niet eenvoudig zijn, maar de motor is klaar om vol gas te geven. Ik acht ons bekwaam om, net als twee jaar geleden, de kwartfinales te halen."

  "We spelen donderdag al onze dertiende Europese wedstrijd van het seizoen en volgende week onze veertiende. Dat is uitzonderlijk veel. Sinds we de groepsfase hebben overleefd, is alles bonus."

  "Waarom krijgen wij meer gele kaarten dan anderen?"

  Een reportage van 'Extra time' liet zien hoe enkele Standard-mensen na de wedstrijd in Brugge (1-0) hun ongenoegen ventileerden tegenover de scheidsrechter. "We verlieten Brugge niet aangeslagen, wel gefrustreerd", zegt De Sart.

  "Omdat we tegen de gang van het spel in verloren, en omdat Club zich van de ref veel meer mocht veroorloven dan wij. Refaelov en anderen kregen duidelijke gele kaarten niet, terwijl Felipe en Tchite vederlicht geel slikken."

  "Geen club heeft dit seizoen meer gele kaarten gekregen dan Standard. Waarom? Ik stel mij de vraag, want de reden ontsnapt mij."