• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde klopt Gerrans in sprint bergop

  Alejandro Valverde hield in de sprint nipt Simon Gerrans af.

  Alejandro Valverde (Movistar) heeft de derde rit in Parijs-Nice gewonnen. De 31-jarige Spanjaard klopte de Australiër Simon Gerrans in een sprint bergop. Gianni Meersman eindigde op de derde plaats. In het klassement blijft de Brit Bradley Wiggins leider.

  Na amper 8 kilometer vertrokken Engoulvent, Mørkøv en Curvers voor de vlucht van de dag. Veel vrijheid kregen de vluchters niet, Sky hield de kopgroep de hele tijd in het vizier.

  Het peloton rekende goed en riep de laatste vluchter Engoulvent net voor de slotklim tot de orde. In het peloton offerde Tom Boonen zijn kansen op voor een van zijn ploegmaats.

  Lagoetin probeerde de spurt nog te ontlopen met een aanval op de slotklim, maar Movistar loodste Valverde perfect naar de finish. Die maakte het werk mooi af, al kwam Gerrans nog heel dicht. Die liet dan ook een krachtterm horen.

  Voor Valverde is het al de vierde zege van het seizoen. Hij kwam dit jaar terug na een dopingschorsing. Met Meersman (derde) en Monfort (zevende) eindigen er twee Belgen in de top tien. Monfort rukt in de stand op naar plaats 5 op 18" van leider Wiggins.

  Valverde: "Zege geeft veel voldoening"

  Alejandro Valverde bewees dat hij snel weer top is na zijn dopingschorsing. "Dit is een belangrijke zege die veel voldoening geeft. Ik kon enkel winnen dankzij het harde werk van mijn ploeg."

  Ook in de Tour Down Under klopte hij Simon Gerrans in een spurt bergop. "Het was toen ook een mooie strijd en het verschil tussen ons was ook klein. De eindzege? Ik zat gisteren in de goeie vlucht, maar ik bekijk het dag per dag."

  Miguel Indurain was de laatste winnaar aan het meer van Vassivière, wel in de Tour. "Dat wist ik niet. Ik ben heel blij dat ik de opvolger ben van hem."
   

  Parijs-Nice (Fra-WorldTour)