• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk wordt dan toch coach van Charleroi

  Dennis van Wijk is de nieuwe coach van tweedeklasser Charleroi. Hij moet de club naar eerste klasse loodsen. Van Wijk werd enkele dagen geleden nog bedankt bij rivaal Bergen, nadat hij aangekondigd had dat hij zijn contract niet wilde verlengen.

  "Meneer Bayat had me een paar keer gebeld en aanvankelijk wilde ik het niet doen, maar uiteindelijk hebben we toch een akkoord dat ik Charleroi zal leiden", zegt Van Wijk aan Sporza. "Het doel is om te promoveren, dat is duidelijk."

  "Ik ken de meeste spelers al vrij goed, omdat ik tweede klasse volg. Het is een volwassen groep met ervaring. Ik zeg niet dat we de beste ploeg hebben, maar we kunnen wel meedingen naar de titel."

  Ziet Van Wijk zijn taak in Charleroi als revanche op Bergen? "Ik hoef tegenover Bergen niks te bewijzen. We hebben alle doelen daar bereikt. We zijn enkel op een rare manier uit elkaar gegaan."
  In Charleroi loopt Van Wijk de opmerkelijke voorzitter Abbas Bayat tegen het lijf. Van Wijk: "Hij is dominant, maar het klikt best wel. Of het lastig werken wordt? Ik heb redelijk wat ervaring met moeilijke omstandigheden, misschien daarom wel dat ze me gevraagd hebben."

  "Meneer Bayat was vrij rustig tijdens onze gesprekken. Hij legt niet echt de druk, al wil hij wel weer naar eerste", besluit Van Wijk, die dinsdag voor het eerst de training leidt.