• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen sprint naar de zege in Qatar

  Boonen boekt zijn tweede zege van het seizoen.

  Tom Boonen heeft iedereen te kijk gezet in de eerste rit van de Ronde van Qatar. De kopman van Omega Pharma-Quick Step begon de spurt op kop en won autoritair, voor Adam Blythe en Peter Sagan. Het is Boonens 19e zege in Qatar en hij is uiteraard de eerste leider.

  Na een reis van zowat 40 uur vanuit Argentinië zat Boonen twee dagen later al weer op het vliegtuig richting Qatar, waar hij al drie keer eindwinnaar werd.

  Toch was er van vermoeidheid weinig te merken in de eerste rit. Boonen werd door Steegmans afgezet op 200 meter van de finish en hield onder anderen Adam Blythe (BMC), Peter Sagan (Liquigas) en Tyler Farrar (Garmin) achter zich.

  Voor Boonen is het in totaal al de 19e ritzege in Qatar. Hij is ook de eerste leider, maandag volgt een ploegentijdrit over iets meer dan 11 kilometer.

  Van Mark Cavendish was er geen spoor in de spurt. De wereldkampioen is wat ziekjes. Zijn deelname hing een tijdje aan een zijden draadje, maar de Brit kroop toch op zijn fiets.

  Boonen: "Ik denk wel dat het goed was"

  Tom Boonen won de massasprint met veel overwicht en glunderde. "Ik ben dan ook heel blij met deze overwinning", vertelde Boonen.

  "Vandaag hadden we de hele tijd rug- of zijwind, waardoor iedereen fris aan de sprint kon beginnen. Hoewel de concurrentie hier zwaarder is dan in Argentinië kon ik het mooi afmaken."

  "Door het vele reizen was ik bij mijn aankomst een beetje moe. Omdat ik me niet fris voelde bij de start heb ik zelf een waaier getrokken. Het was de ideale manier om mijn beste benen te vinden. In de spurt zag ik niemand naast mij komen. Ik denk dus dat het wel goed was."

  "De Ronde van Qatar ligt mij, dat is na 19 ritzeges wel duidelijk. Hier winnen vind ik altijd mooi. Ik hoop dat we in de ploegentijdrit in de top drie kunnen rijden. We hebben een goede ploeg. Dat heb ik al gemerkt op stage en in Argentinië."