• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke André Greipel rijdt niet in Qatar

  Spurtbom André Greipel van Lotto-Belisol is er niet bij in Qatar.

  André Greipel laat verstek gaan voor de Ronde van Qatar. De Duitse topsprinter van Lotto-Belisol is ziek. Tom Boonen en Omega Pharma-Quick Step zijn wel klaar voor de rittenkoers in het Midden-Oosten. "De wedstrijd ligt ons goed", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

  Lotto-Belisol schrapte André Greipel uit zijn selectie voor Qatar. De sprinter heeft buikgriep. "André heeft ook last van koorts. De Ronde van Qatar is te zwaar voor een renner die niet 100 procent is", meldt het team.

  De Duitse spurter wordt vervangen door Jonas Van Genechten.

  Tom Boonen is de kopman van het team dat Omega Pharma-Quick Step naar Qatar stuurt. Nikolas Maes, Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh zijn de andere Belgen.

  "Die ronde ligt ons goed. We willen een rit winnen en ook goed presteren in de ploegentijdrit. We hebben enkele renners die al goed op dreef waren in Argentinië. Hopelijk tonen ze dat weer", zegt Wilfried Peeters.

  De Ronde van Qatar gaat zondag van start.