• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeselare delft nu ook Europees het onderspit

  "We moeten onze foutenlast en wisselvalligheid verbeteren", zegt Dominique Baeyens. (archieffoto)

  Roeselare heeft zijn heenmatch in de kwartfinales van de CEV-beker niet kunnen winnen. Ljubljana, dat als een van de beste derdes uit de poules van de Champions League werd opgevist, won in West-Vlaanderen met 2-3.

  Roeselare moest buigen na een vijfsetter: 25-23, 12-25, 25-15, 26-28 en 7-15. De ploeg was een toonbeeld van wisselvalligheid: goeie momenten wisselden elkaar af met inzinkingen.

  Ondanks de nederlaag weigert Dominique Baeyens de handdoek te werpen. De coach van Roeselare gelooft dat zijn team zich nog kan plaatsen voor de volgende ronde.

  "We kunnen die ploeg aan", zegt Baeyens. "In de terugmatch hebben we 50 procent kans. We moeten dan wel onze foutenlast en wisselvalligheid verbeteren."

  " Er is een mentaal probleempje in het team. Dat kun je alleen oplossen door enkele goeie matchen naeen te spelen en te winnen. Maar niet alles is negatief. Hoe we in de derde set vanuit een verloren positie terugkeerden, dat was een echte ploegprestatie. Daar moeten we ons aan optrekken."

  "Ik hoef geen mirakels te verrichten, want deze ploeg kan beter. Als een paar spelers beter ingespeeld zijn, is er een serieuze groeimarge."