• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen: "Ik ben hoopvol voor ons examen"

  Beerschot heeft geen sportieve zorgen meer, maar wel nog financiële. De club heeft daardoor licentieproblemen en mocht deze winter geen spelers aantrekken. In Extra Time klonk Jacky Mathijssen hoopvol en liet hij ook verstaan dat hij de volgende keer meer inspraak in het transferbeleid wil.

  Beerschot mocht deze winter geen spelers halen, maar zag wel onder anderen Kagelmacher en Sidibe vertrekken. Maakt zo'n transferverbod het leven van een coach eigenlijk makkelijker of moeilijker?

  "Het is niet moeilijker. Je hebt gewoon geen keuze. Maar je weet wel dat je op de lange termijn als club alleen kunt groeien als je weer spelers kunt aantrekken", zei Mathijssen die wel hoopt dat de grote zorgen bijna voorbij zijn.

  "De problemen zijn nog niet voorbij, maar de berichten zijn positiever dan twee maanden geleden. De beslissing volgt pas over twee weken. Dat wordt ons examen. Ik ben hoopvol."

  Als Beerschot komende zomer weer transfers mag doen, wil Mathijssen zijn zegje doen. "Vorige zomer kwamen 18 spelers en die heb ik zeker niet allemaal beoordeeld en gekozen. Er zijn er veel gekomen die er niet hadden hoeven te zijn. Op dat vlak wil ik volgende zomer meer inspraak."

  "Stijnen of Pacovski, moeilijke keuze"

  Waar Mathijssen binnenkort wel voor een luxeprobleem komt te staan, is bij zijn keeperskeuze. Mathijssen zei dat Stijn Stijnen na een handblessure weer fit is. Tijdens zijn afwezigheid deed vervanger Pacovski het uitstekend. "Nu Stijn weer wedstrijdfit is, sta ik voor een moeilijke keuze."