• home
 • video
 • pas verschenen

  Suarez: "Er is geen sprake van dat ik wegga"

  Matias Suarez wordt als een held onthaald door zijn ploegmaats.

  Nu hij de Gouden Schoen heeft gewonnen, gaat Matias Suarez niet dromen van een Europese topclub. "Ik wil afmaken waar ik aan begonnen ben", zegt de Argentijn van Anderlecht, die weliswaar wel droomt van de nationale ploeg. "Aan de zijde van Messi, waarom niet?"

  Anderlecht nodigde een dag na de uitreiking van de Gouden Schoen aan Matias Suarez de pers uit op het trainingscentrum in Neerpede. Het feestvarken was al uit zijn roes ontwaakt en schuwde dan ook de grootspraak.

  "Er is geen sprake van dat ik nu bij Anderlecht vertrek. "Ik weet niet waar het bericht vandaan komt dat ik deze winter naar Arsenal zou trekken, maar ik kan dat formeel ontkennen. Mijn managers zijn goed op de hoogte van wat ik momenteel wil en dat is bij Anderlecht blijven."

  "Ik weet wat ik aan Anderlecht te danken heb en wil de club nu niet in de steek laten. Ik wil afmaken waar ik aan begonnen ben en dat is meewerken aan het behalen van de titel."

  Suarez vreest niet dat hij nu nog meer geviseerd zal worden. "Deze Gouden Schoen brengt geen extra druk met zich mee", zegt hij. "Integendeel, deze trofee geeft me net meer vertrouwen."

  "Het is geen geheim dat ik in het verleden vaak onzeker was. Die periode ligt achter de rug. Nu wil ik de hele wereld tonen wat ik kan. En in het bijzonder bondscoach Alejandro Sabella. Aan de zijde van Lionel Messi in het Argentijnse elftal spelen, hoeft misschien geen droom te blijven. Wie had een half jaar geleden gedacht dat ik de Gouden Schoen zou winnen?"

  "Geen probleem als ik niet speel tegen Club Brugge"

  Zondag speelt Anderlecht de topper tegen Club Brugge. Maar is Suarez daar klaar voor? Een huwelijk in Argentinië, een stage in Turkije en nu de Gouden Schoen, de opeenvolging eist zijn tol. "Ik ben moe", zegt Suarez. "Het was een korte nacht, maar ik heb geslapen als een marmot."

  "De komende drie dagen zal ik er alles aan doen om fit te zijn voor Brugge. Het is de trainer die beslist. Speel ik niet, is dat geen probleem. Alleen de overwinning telt."