• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Potro: "Cyprus? Ligt dat dicht bij Australië?"

  De tenniskwaliteiten van Del Potro zijn indrukwekkender dan zijn aardrijkskundekennis.

  Juan Martin Del Potro is in Sydney op Marcos Baghdatis en zijn uitzinnige schare Grieks-Cypriotische fans gebotst. "Maar ik heb niet verloren door het publiek", kon de Argentijn zijn nederlaag in de kwartfinales relativeren.

  Juan Martin Del Potro verloor in twee sets van Marcos Baghdatis en klaagde aan het einde van de eerste set uitvoerig bij de umpire over het publiek, dat bij elk punt van de Cyprioot luid joelde. Australië heeft een aanzienlijke Grieks-Cypriotische populatie, wat Del Potro niet wist.

  "Ik weet niet waar Cyprus ligt en of dat dicht bij Australië is of niet. Maar ik heb niet verloren door het publiek", relativeerde hij na de match. "Marcos speelde gewoon goed. Ik heb kansen gehad in de eerste set (die hij verloor in de tiebreak), maar ik liet het liggen."

  Baghdatis, die altijd sterk presteert in Australië, was ook gelukkig met zijn prestatie. "Ik speelde heel goed. Erg agressief. Dat was al een stuk beter dan mijn match gisteren."