• home
 • video
 • pas verschenen

  Sollied na 5-1: "De afwerking moet beter"

  Trond Sollied (met zonnebril) en Jacky Munaron genieten van het Spaanse zonnetje.

  Trond Sollied keert dinsdag met AA Gent terug van de winterstage in Spanje. Met een goed gevoel na de 5-1-zege tegen Kaiserslautern, maar toch is hij ook ontevreden: "Op het vlak van efficiëntie zag ik geen evolutie, wel qua verdedigen."

  "Kaiserslautern, dat was een tsunami van kansen", zegt de Gent-coach in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "Toch ben ik niet tevreden over onze efficiëntie."

  "Het gaat mij niet om de 10-0. Maar we hadden meer dan vijf keer moeten scoren. Ik zie op dat vlak in vergelijking met enkele maanden geleden nog altijd geen grote evolutie. Qua verdedigen maakten we wel vorderingen."

  Sollied wil nog twee versterkingen om de ambitie, Europees voetbal, waar te maken. "Zo snel mogelijk. Liefst morgen, liever nog vandaag en eigenlijk het liefst van al gisteren."

  De Noor wil ook graag dat Bernd Thijs en Tim Smolders, twee van zijn vaste middenvelders, hun aflopende contract verlengen. "Ik weet dat zij twee seizoenen willen en Michel Louwagie slechts één voorstelt, maar we vinden wel een oplossing."

  "Vergeet niet dat Thijs dankzij mij naar Gent kwam. Hij is heel belangrijk voor het team. Hij is onze "passing machine"."