• home
  • video
  • pas verschenen

    Eric Cantona daagt president Sarkozy uit

    Eric Cantona werpt zich in de strijd voor het Franse presidentschap. De flamboyante ex-voetballer heeft een brief geschreven naar alle burgemeesters in Frankrijk. Hij heeft 500 handtekeningen nodig om te mogen meedoen aan de presidentiële campagne.

    Cantona stelt huidig president Nicolas Sarkozy en co echter gerust. Hij wil niet echt  president worden. "Als geëngageerd burger wil ik mijn stem laten horen. En dat kan het beste op deze manier", zegt hij in de Franse krant Libération.

    Cantona wil de actie van de Abbé Pierre-Stichting voor meer en betere huisvesting in Frankrijk in de picture plaatsen. "Ik hoop dat de verkozenen er een prioriteit van maken. Want er zijn miljoenen gezinnen die lijden."