• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Zie een tweede jaar wel zitten"

  Thibaut Courtois is al het hele seizoen een certitude in het doel van Atletico Madrid, dat wel maar matig presteert dit seizoen. Maar de doelman verwacht beterschap onder nieuwe coach Diego Simeone.

  "Meneer Simeone wil dat we hard werken en vanuit een goeie organisatie voetballen en dat kon je al zien in onze laatste wedstrijd, tegen Malaga", zegt Courtois op de website van Atletico.

  "Het zal nodig zijn, want in onze laatste matchen hebben we veel doelpunten geslikt en tegen Malaga (0-0) creëerden we zelf maar twee kansen."

  "Ik geloof in een goeie organisatie, want als je geen doelpunten incasseert, kun je op elk moment de wedstrijd winnen door zelf een doelpunt te maken."

  De vraag die Courtois dikwijls voorgeschoteld krijgt, is: blijft hij nog een tweede seizoen in Madrid? "Als Atletico me wil houden, zal Chelsea mij die vraag stellen."

  "Maar het is nog maar januari en er is nog genoeg tijd om erover na te denken. Ik hou wel van Madrid en van Atletico Madrid, een goeie club met veel vrienden. Hier nog een tweede jaar spelen, zou goed zijn voor mij."