• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Inter boekt zijn vijfde overwinning op een rij

  In de Serie A heeft Inter het nieuwe jaar ingezet met een klinkende 5-0-zege tegen Parma. Lazio kreeg klop van het bescheiden Siena: 4-0. In de stand nadert Inter zo tot op één puntje van Lazio en de vierde plaats.

  Inter maakte korte metten met Parma, dat er in Milaan nauwelijks aan te pas kwam. Bij de rust was de wedstrijd al beslist, dankzij doelpunten van Milito (2) en Motta.

  Tien minuten na de rust dikte Pazzini aan tot 4-0 en in het slotkwartier legde de jonge invaller Faraoni de 5-0-eindstand vast met een mooie knal. Voor Inter was het de vijfde overwinning op een rij.

  Ook in Siena-Lazio werd er koffiegedronken bij een 3-0-tussenstand. Bovendien verloren de Romeinen vlak voor de pauze doelman Bizzari met een rode kaart. Met een mannetje minder en drie doelpunten achterstand kon Lazio geen vuist meer maken. Tien minuten voor tijd zorgde Destro voor de 4-0 met zijn tweede van de avond.

  Siena-coach Sannino waarschuwde na de ruime zege zijn team voor overmoed. "Lazio heeft ons het leven gemakkelijk gemaakt vanavond", vond Sannino. "Misschien waren ze nog niet klaar na de winterstop. Wij moeten onze voetjes op de grond houden."

  Edy Reja, de coach van Lazio, zat in de put. "Ik moet me verontschuldigen bij de fans. Dit was onze slechtste prestatie sinds ik trainer ben van Lazio", sprak Reja.