• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kwelduivel van Wilmots bergt handschoenen op

  De Braziliaanse topclub Palmeiras neemt afscheid van een icoon. Na 20 jaar en 530 wedstrijden zet doelman Marcos een punt achter zijn carrière. De 38-jarige Marcos won met Brazilië de wereldtitel in 2002.

  Marcos Roberto Silveira Reis, kortweg Marcos, speelde sinds 1992 voor de club uit São Paulo. "Het tijdperk Marcos bij Palmeiras is voorbij. Zijn lichaam zegt dat het niet meer gaat", luidt een verklaring op de clubwebsite.

  Marcos werd door de supporters van Palmeiras "Heilige Marcos" genoemd.

  De Belgische voetbalfans kennen Marcos vooral van het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. De keeper hielp Brazilië toen mee aan de wereldtitel, onder meer met enkele saves tegen de Belgen.