• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Gilbert is zo goed dat je er bang van wordt"

  Alejandro Valverde keert dit jaar terug in het peloton na zijn twee jaar durende dopingschorsing. Tijdens die schorsing groeide Philippe Gilbert uit tot de klassieke koning. "Ik zal het tegen hem moeten opnemen", blikt Valverde vooruit op een mogelijke strijd tussen de twee.

  "Gilbert is zo goed dat je er bang van wordt", beschrijft Valverde (rechts op de foto naast Cobo) zijn Belgische collega. "Toen hij vorig jaar aanviel, kon je meteen "Tot ziens" zeggen en zag je hem pas terug op het podium."

  "Als hij dit seizoen hetzelfde niveau haalt, dan is hij moeilijk te verslaan. Maar ik zal het wel proberen."

  "Ik zal het moeten opnemen tegen Gilbert, want de Ardense klassiekers zijn ook mijn favoriete wedstrijden. Die koersen passen ook bij mijn kwaliteiten."

  Valverde maakt zich alvast weinig zorgen: "Ik weet dat ik opnieuw koersen zal winnen, de vraag is alleen wanneer. Ik zal niet panikeren als een zege uitblijft. Het vertrouwen is er om weer te presteren zoals vroeger."