• home
 • video
 • pas verschenen

  Hellebaut op stage: "Trainingen verlopen prima"

  Tia Hellebaut heeft het nieuwe jaar gevierd op stage in Zuid-Afrika. Daar bereidt ze zich voor op haar eerste wedstrijd met de Olympische Spelen in het achterhoofd. "We zetten hier weer een stapje verder of hoger richting Londen", vertelt de hoogspringster.

  Tia Hellebaut bereidt op stage in Zuid-Afrika haar eerste wedstrijd van het jaar voor. Eind januari staat het Golden High Jump Gala in Antwerpen op haar programma.

  "Na een paar rustige dagen zijn we nu begonnen aan enkele intensieve weken", zegt de olympisch kampioene hoogspringen op haar blog. "Het is tijd om ons voor te bereiden op het winterseizoen en het snellere werk."

  "Als hoogspringster kan ik daar alleen blij mee zijn. Het is nu even afgelopen met lange reeksen en veel loopwerk. Er staan vooral snellere dingen en reactiviteit op het menu."

  "De trainingen verlopen prima", zegt Hellebaut. "We zetten weer een stapje verder of hoger richting Londen. Zowel op het vlak van kracht, snelheid als reactiviteit heb ik vooruitgang geboekt. Ik heb ook de eerste hoogspringtrainingen met wedstrijdaanloop achter de rug."