Jupiler Pro League - speeldag 26 - 19/02/23 - 16:02
Sven Kums
73'
Sven Kums
2 - 0

AA Gent heeft de Europese nederlaag in Azerbeidzjan verteerd met een 2-0-zege tegen OH Leuven. Het was voor een keer hyperefficiënt in de afwerking en scoorde na de rust via Cuypers en Kums. OHL van zijn kant miste tal van kansen en blijft zonder punten achter in de middenmoot.

AA Gent - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Nadat OHL voor de pauze nog kans na kans heeft gemist, toont Gent zich vroeg in de tweede helft wél efficiënt. Cuypers slaat toe bij de eerste de beste kans voor de thuisploeg, een stevige opdoffer voor OHL.

• Man van de match: In Europa werd hij nog gepasseerd voor Davy Roef, maar Paul Nardi toonde vandaag waarom hij opnieuw in doel werd gezet door Hein Vanhaezebrouck. De Fransman toonde zich voor rust belangrijk met enkele goede reddingen en zweefde na de rust nog de 1-1 van Schrijvers uit zijn doel.

• Klassement: Na een 1 op 9 knoopt AA Gent weer aan met de zege. De Buffalo's blijven zich zo mengen in de strijd om de Champions' Play-offs en naderen tot op één punt van de vierde plek van Club Brugge. OHL zit vast in sukkelstraat en blijft achter met 3 op 18.

Gemiste kansen breken OHL zuur op

Na de 1 op 9 in de competitie en de Europese uitschuiver in Azerbeidzjan had Gent zondag in eigen huis wat recht te zetten. OHL - zelf al weken in het sukkelstraatje - mocht op een slechte grasmat in de Ghelamco Arena stoorzender komen spelen.

Net als tegen Qarabag toonde Gent zich ongeïnspireerd in de openingsfase. OHL nam na een kwartier het stokje over en deed dat met veel overtuiging. Een kans van Tamari luidde een Leuvense stormloop in, maar Thorsteinsson, Schrijvers - met een heerlijke vrijschop op de kruising -, Ouedraogo en Gonzalez scoorden niet.

Gent mocht blij zijn dat het 0-0 was aan de rust en kwam na de pauze met meer intensiteit het veld op. De eerste, de beste kans leverde zo meteen een goal op: Cuypers kon een aflegger van Hong van dichtbij binnen leggen, zijn 15e goal van de competitie.

Een aangeslagen OHL kreeg plots amper nog iets voor mekaar. Gent hoefde niet eens goed te spelen om de partij te controleren, al had Nardi nog een knappe save in huis op een nieuwe vrijschop van Schrijvers. In minuut 73 leverde een tweede kans ook een tweede Gentse goal op: Kums deed na een knappe een-twee met Cuypers de boeken toe.

In het slot trof Pletinckx uit de draai nog de lat en kwam ook Nsingi nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar het Leuvense slotoffensief leverde niets meer op. Gent weet zo weer wat winnen is en nadert opnieuw tot op één punt van de top vier. OHL blijft met een 3 op 18 aanmodderen.