83'
Amir Murillo
2 - 2
83'

KV Kortrijk en Anderlecht hebben de buit verdeeld. Een toffe partij met veel kansen leek de thuisploeg de 3 punten op te leveren, maar na een flater van KVK-verdediger D'Haene kon Anderlecht op de valreep nog een puntje meegrissen.

Kortrijk - Anderlecht in een notendop:

Sleutelmoment: In minuut 83 gaat het licht even uit in het Guldensporenstadion. D'Haene en Vandenberghe verstaan elkaar verkeerd, Murillo profiteert optimaal van de te korte terugspeelpass.

Man van de Match: Kadri en Selemani maakten van het middenveld hun speeltuin in de tweede helft. Anderlecht kreeg geen grip meer op de partij, waarna KVK op en over paars-wit ging.

Vertrouwensprobleem bij spitsen: Het experiment met spitsen Raman en Slimani samen op het veld levert geen doelpunt op. Beide aanvallers kregen opgelegde kansen, maar werkten telkens zwak af.

Kortrijk geeft zege uit handen

Met zowel Raman als Slimani in de basiself trok Brian Riemer volop de kaart van de aanval in Kortrijk. Dat leverde een kansrijke pot voetbal op.

De spitsen kregen mogelijkheden genoeg om Anderlecht op voorsprong te hijsen, maar overtuigend afwerken, lukte maar niet. Dus besloot Dreyer zijn aanvallers een lesje te leren met een kurkdroge knal.

De openingstreffer van paars-wit werkte als een rode lap op een stier bij de thuisploeg, die furieus uit de kleedkamer kwam. Kortrijk verschalkte de bezoekers op het middenveld en bestookte Verbruggen.

Na goals van Kadri en Silva ging KVK verdiend op en over Anderlecht, wat deed dromen van een belangrijke driepunter. Die droom werd doorprikt door een miscommunicatie tussen D'Haene en Vandenberghe. Murillo nam het geschenk met veel plezier aan.

Met een punt zet Kortrijk een stapje verder weg van de degradatieplekken, Anderlecht moet geduldig wachten om zijn plek in de top 8 te verzilveren.

Riemer: "Hadden kansen om het af te maken"

Riemer (trainer Anderlecht): "We begonnen erg goed. Met onze kwaliteit moesten we toen al voorstaan. Na de knappe goal van Dreyer hadden we de controle."

"We lieten Kortrijk daarna te veel in de wedstrijd komen en kwamen niet onder de druk uit. We hadden kansen genoeg om de wedstrijd dood te maken, maar werkten die niet af."

"Dan lopen we nog op een domme counter. Erg frustrerend, maar we kregen nog een lucky goal, waardoor we tevreden moeten zijn met een punt."

Storck (trainer KVK): "We speelden een geweldige wedstrijd, al moeten we in de eerste helft al scoren. We komen goed terug en dan is het jammer dat we geen drie punten pakken."

"Een foutje is deel van het voetbal, beide spelers willen elkaar helpen. Daar ben ik niet kwaad om."

"De fans waren mijn inziens wat kalm na een punt tegen Anderlecht, ze mogen niet vergeten van waar we komen."

Vandenberghe: "Riep nochtans naar Kristof"

Vandenberghe (doelman KVK): "Jammer, die 2-2. Ik riep nochtans naar Kristof, maar hij hoorde het waarschijnlijk niet door ons luide publiek. We balen echt, al zouden we op voorhand getekend hebben voor een punt."

20:23

Kortrijk en Anderlecht delen de koek: 2-2

Een aangename wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Anderlecht kwam vlak voor rust op voorsprong na een knal van Dreyer. Na de pauze nam KVK de wedstrijd helemaal in handen. De thuisploeg sprong op en over paars-wit en leek op weg naar de zege.

Tot een miscommunicatie roet in het eten gooide. Murillo profiteerde en bezorgt zijn ploeg alsnog een onverhoopt punt.

90+2'

Selemani wordt omver geduwd in de zestien. Verboomen oordeelt dat het te licht is voor een elfmeter.

90'
90'
89'

Slimani kopt ver naast

Amuzu zet de bal strak voor doel, Slimani loopt veelbelovend in. De Algerijn zet zijn voorhoofd tegen het leer, maar mist het doelkader met zijn poging.

88'

Slimani in het zijnet

Debast zet een goede actie op en bedient Slimani. De spits kapt de doelman van Kortrijk uit en trapt. Zijn schot valt dood in het zijnet, de lijnrechter vlagt voor buitenspel.

87'

Plots heeft Anderlecht wat meer vertrouwen. Het duwt Kortrijk zowaar weer wat achteruit. Krijgen we nog een winnaar?

86'
85'
83'

Misverstand is cadeau voor Murillo: 2-2

Daar valt de gelijkmaker voor Anderlecht plots. D'Haene en Vandenberghe met een miscommunicatie, Murillo profiteert van de te korte terugspeelpass en geeft paars-wit opnieuw hoop.