1. 76' - Verv. Adem Zorgane door Ali Gholizadeh
    2. 79' - Geel - Joachim Van Damme
    3. 84' - Geel - Ferdy Druijf
    Jupiler Pro League - speeldag 9 - 26/09/21 - 21:00

KV Mechelen heeft Charleroi zijn tweede thuisnederlaag op een rij toegediend: 0-2. Nikola Storm en Jordi Vanlerberghe zorgden voor de 0-2, goed voor de eerste uitzege van KV Mechelen dit seizoen.

Charleroi - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Hoewel Charleroi de wedstrijd helemaal onder controle heeft, zijn het toch de bezoekers die na 20 minuten op voorsprong komen. Een doelpunt dat Mechelen vervolgens zonder al te veel problemen weet te verdedigen.

• Man van de Match: In een magere partij zorgde Nikola Storm af en toe toch nog eens voor een heet standje voor doel. De blonde aanvaller zorgde niet alleen voor de openingstreffer, maar was over het algemeen ook een van de gevaarlijkste spelers bij de bezoekers.

• Opvallend: Terwijl Charleroi 7 wedstrijden lang ongeslagen bleef in onze vaderlandse competitie blijven de Carolo's nu met een 0 op 6 achter na nederlagen tegen Club Brugge en KV Mechelen.

Bekijk de goals uit Charleroi - KV Mechelen (0-2)

Storm brengt Mechelen op voorsprong na defensief geblunder

Vanaf het eerste fluitsignaal greep Charleroi de bezoekers bij de keel. Na een ingestudeerd nummertje dwarrelde een voorzet van Ilaimaharitra bijna al meteen binnen, maar Coucke kon zich nog net strekken om een vroege openingstreffer te voorkomen.

De thuisploeg stapelde ondertussen de hoekschoppen op in de openingsfase, maar toch was het Mechelen die via een snelle omschakeling ook een eerste keer kon dreigen. Storm sneed vanop links naar binnen, maar mikte zijn poging iets te centraal.

Het hoge tempo uit de beginfase verdween en de bezoekers kwamen steeds beter in de partij. Niet veel later stond het dan ook plots 0-1 toen Storm na zwak verdedigen alleen op Koffi afstormde en de openingstreffer simpel binnenschoof.

De thuisploeg was van slag door de tegentreffer en moest het balbezit aan Mechelen laten. Toch hadden ook de bezoekers moeite om zuivere doelkansen bij elkaar te voetballen, waardoor de manschappen van Vrancken uiteindelijk met een krappe bonus de kleedkamer introkken.

Vanlerberghe fleurt flauwe 2e helft op met wereldgoal

Ook na de rust begon Charleroi het scherpst aan de wedstrijd. Invaller Zedadka pakte uit met een scherpe voorzet, maar Fall kwam net te laat om de gelijkmaker tegen de netten te duwen.

Charleroi duwde het gaspedaal in en na een nieuw ingestudeerd nummertje punterde Zaroury de bal op aangeven van Ilaimaharitra naast het doel van Coucke.

In een inspiratieloze 2e helft leek er niets meer aan de stand te veranderen tot Jordi Vanlerberghe zich nog eens met de zaken kwam bemoeien. De verdediger kreeg centraal te veel ruimte en nagelde de 0-2 vanop zo'n 25 meter prinsheerlijk via de lat binnen.

Charleroi kon geen vuist meer maken en in de extra tijd miste Druijf vanaf 11 meter nog de kans op de 0-3. Na een moeilijk seizoensbegin boekt Mechelen zo een knappe 6 op 6, Charleroi lijdt zijn 2e nederlaag op rij.

Vreemd! Druijf krijgt gele kaart terwijl hij zelf een duw krijgt

22:51

Druijf mist, maar Mechelen wint wel

Koffi behoedt Charleroi van een 3e tegentreffer en stopt de elfmeter van Druijf. Het blijft 0-2 voor KV Mechelen, die de Carolo's bijbenen in de stand.

90+5'
    penalty gemist
    Ferdy Druijf
    90+4'

Penalty voor Mechelen!

Charleroi moet de kelk tot de bodem ledigen. Shved gaat makkelijk neer na een duel met Kayembe en versiert in de ultieme slotfase nog een penalty.

90+2'

Charleroi lijkt zich neer te leggen bij een nederlaag en moet de bal in de slotfase zelfs nog aan Mechelen laten. De bezoekers zijn na een zwakke seizoensstart nu dus toch op weg om een 6 op 6 te boeken.

90+1'

89'

extra time

88'

Van Cleemput mist de aansluitingstreffer

Na een heerlijk passje van Zaroury komt Van Cleemput helemaal vrij voor Koffi. De verdediger probeert de bal met de punt van de schoen binnen te duwen, maar ziet zijn poging een metertje naast rollen.

Ei zo na hadden we nog een leuke slotfase gekregen.

84'

Geel voor Druijf

Na een duw van Van Cleemput botst Druijf aan een hoge snelheid tegen Zedadka. De Nederlander krijgt prompt een geel karton onder de neus geduwd, maar kon helemaal niets doen aan de botsing. Vreemd van scheidsrechter Van Damme.

84'
    80'

0-2, Vanlerberghe met een schicht!

Uit het niets staat het plots 0-2 voor KV Mechelen. Jordi Vanlerberghe krijgt te veel ruimte en schiet de bal vervolgens via de onderkant van de lat prinsheerlijk binnen. Wat een schicht van de verdediger!

79'
    77'

Misschien kan de ingevallen Gholizadeh nog voor een interessant momentje zorgen. De flukse Iraniër probeert meteen het initiatief te nemen, maar krijgt ook 2 mannetjes tegenover zich.

76'
    75'

Schotje Storm

Na een knappe dribbel bedient Gouet Storm op zijn flank. De vinnige winger komt opnieuw maar binnen, maar wordt vervolgens simpel afgeblokt. Hier had de Belg iets meer gif in zijn actie mogen stoppen.

73'

Het blijft armoe troef in deze 2e helft op Mambourg. Zowel Koffi als Coucke zijn na de rust amper nog in actie moeten komen. Laat ons hopen dat de slotfase toch nog iets kan goedmaken.