1. 49' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (3 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 26/09/21 - 21:00
49'
Paul Onuachu
49'
3 - 0

Genk heeft promovendus Seraing eenvoudig opzijgezet: 3-0. Ondanks een gemiste penalty was Paul Onuachu goed voor een hattrick. Genk nadert tot op een punt van leider Club Brugge. "We hebben de nederlaag tegen Antwerp vrij makkelijk van ons kunnen afspelen", zegt John van den Brom.

Racing Genk - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: Genk beslist de wedstrijd net voor en net na de rust. Met 2 goals in evenveel minuten op het einde van de eerste helft geeft Onuachu Seraing al een stevige oplawaai en zijn vroege penaltytreffer in de tweede helft telt de bezoekers definitief uit.

• Man van de match: Tja, wie anders dan Paul Onuachu. Het was niet allemaal oogstrelend of technisch verfijnd wat de Nigeriaan vanavond liet zien, maar uiteindelijk wist hij wel 3 keer te scoren. Hij zit na 9 speeldagen aan 9 goals, slechts 2 minder dan topschutter Michael Frey.

• Opvallend: Na 9 speeldagen is Seraing de enige ploeg in 1A die nog geen enkele keer gelijkspeelde. Het is alles of niks voor de promovendus. Tot vandaag deelde het die status met KV Oostende, maar de kustploeg pakte tegen Anderlecht zijn eerste gelijkspel.

Bekijk de goals uit Genk - Seraing (3-0)

Onuachu maakt penaltymisser goed met 2 treffers

Racing Genk wou na de midweeknederlaag tegen Antwerp op eigen veld weer aanknopen met de zege. Arteaga stelde Dietsch al vroeg op de proef na een knappe één-twee met Onuachu, maar de doelman was meteen bij de les.

Iets voorbij het kwartier ontbond Paintsil zijn duivels met een heerlijke individuele actie. Hij begon zijn dribbel aan de zijlijn, slalomde zich een weg in de zestien en nam dan ook nog Dietsch de grazen met een puntertje. Heerlijke goal, maar de VAR stak er terecht een stokje voor wegens buitenspel.

Op het halfuur liet Cissé zich in de zestien aftroeven door Ito, maar met een ultieme tackle kon hij de bal nog uit de voeten van de Japanner halen. Scheidsrechter Lardot zag het anders en wees naar de stip. Een klusje voor Onuachu, maar die liet een zeldzame misser noteren en mikte de penalty naast.

De penaltymisser zat misschien nog in zijn hoofd toen Ito hem kort voor de rust een niet te missen kans aanbood. Voor een leeg doel worstelde Onuachu eerst met de bal om vervolgens met zijn geluk te spelen door te lang te talmen. Sambu kon zo bijna nog de 1-0 voorkomen.

De ban was gebroken voor Onuachu en amper 2 minuten na zijn openingsgoal was het weer raak. Al was het weer niet zonder moeite. Op aangeven van Thorstvedt mikte hij na opnieuw een moeizame balcontrole eerst nog op Dietsch, maar in de herneming trof hij wel raak: 2-0.

Jammer! Geweldige individuele actie en goal van Paintsil wordt afgekeurd

Penaltygoal van Onuachu telt Seraing definitief uit

Na de rust gingen Genk en Onuachu gewoon door op hun elan. Paintsil draaide Poaty dol in de zestien en ging dan gretig liggen toen die zijn been uitstak. Opnieuw een penalty voor de thuisploeg en dit keer liet Onuachu de kans niet liggen. Met zijn derde van de avond telde hij Seraing definitief uit.

Genk speelde de wedstrijd volwassen uit. Seraing probeerde er ondanks de zware cijfers toch nog iets van te maken. Mikautadze zette Vandevoordt nog eens aan het werk met een verre knal, Maziz kreeg de bal dan weer net niet tot bij de spits na een beloftevolle counter.

De wedstrijd bloedde langzaam dood, mede door de vele wissels. Ook Onuachu werd nog naar de kant gehaald, maar niet zonder een oorverdovend applaus van het Genkse publiek. In de extra tijd ging invaller Trésor nog op zoek naar de 4-0, maar Dietsch vond het welletjes.

Meisje vraagt met bordje om truitje van Thorstvedt…en krijgt zijn schoenen

“Wedstrijd van begin tot einde onder controle”

• Jordi Condom (trainer Seraing): “We moeten deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en ons focussen op de volgende match tegen Zulte Waregem. We zijn vandaag op een superieure ploeg gebotst. Het verschil was te groot. Ik kan niet boos zijn op mijn ploeg, ook al zijn er fouten gemaakt. We leden te veel balverlies, de Genkse kansen kwamen er door onze fouten. Genk heeft ons goed onder druk gezet. Wij zijn een ploeg die de bal moet hebben. Als we dat verliezen, dan zijn we onze grootste kwaliteit kwijt. Het resultaat spreekt voor zich. Het is niet hier dat wij punten moeten pakken. We moeten nu goed herstellen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.”

• John van den Brom (trainer Racing Genk): “Het belangrijkste is dat we deze wedstrijd op een overtuigende manier winnen. Zo konden we de nederlaag tegen Antwerp vrij makkelijk van ons afspelen. We hebben de wedstrijd van begin tot einde onder controle gehad. We scoren 3 keer en houden de nul, complimenten voor de jongens. In de eerste helft hadden we veel momenten voor het doel met die afgekeurde goal en de penaltymisser van Onuachu. Maar vrij snel daarna maakte hij die 2 goals en gelukkig schoot hij de penalty na de rust wel binnen. Daarna hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. Ik kon richting donderdag ook nog wisselen, zodat we iedereen zo fit mogelijk houden. Het was een mooie avond. Als je als club succesvol wil zijn, dan moet iedereen zich maximaal geven. Dat heb ik vandaag gezien en dat is mooi.”

90+4'

Racing Genk knoopt weer aan met de zege. Het boekt op eigen veld een vlotte 3-0-overwinning tegen Seraing en nadert tot op 1 punt van leider Club. Onuachu was dé Genkse held met een hattrick.

90+3'
90+3'

Trésor te zelfzuchtig

Trésor zorgt nog even voor wat opwinding met een knappe dribbel. Eenmaal aan de rand van de zestien waagt hij zijn kans met een knal, maar Dietsch voorkomt de 4-0. Afspelen naar de vrijstaande Ugbo was wellicht een betere optie geweest.

90+1'

90'

3 minuten extra

Seraing moet het nog 3 minuten uitzweten. Genk was vanavond duidelijk een klasse te sterk voor de promovendus.

87'
87'

Applaus voor Onuachu

De handen gaan op elkaar voor Paul Onuachu. Het was niet allemaal even frivool was de spits vandaag liet zien, maar de drie treffers spreken voor zich. Met 9 doelpunten nadert hij tot op amper 2 stuks van topschutter Michael Frey. Hij wordt vervangen door Ugbo, terwijl ook Ito naar de kant gaat voor Geusens.

78'

Ito mikt over en naast

Ook Ito wil na zijn assist voor de openingsgoal graag zelf nog een goaltje meepikken. Hij snijdt vanaf rechts naar binnen en haalt van net buiten de zestien uit, maar zijn schot is niet gekadreerd.

72'

Seraing blijft het proberen, maar Genk heeft zijn schaapjes al een tijdje op het droge. Het team van John van den Brom nadert tot op 1 punt van leider Club Brugge. Of zorgt Seraing toch nog voor een mirakel?

70'
67'

Thorstvedt wordt dan toch naar de kant gehaald bij Genk. Mike Trésor is zijn vervanger.

64'

Het lijkt mee te vallen bij Thorstvedt. Hij is weer klaar voor de strijd, Van den Brom denkt nog niet aan wissels.

62'

Thorstvedt blijft zitten na een duel met Bernier. Is zijn wedstrijd voorbij of kunnen ze de Noor nog oplappen?

60'
58'

Tegenaanval van Seraing

Seraing is niet van plan om zich zomaar te laten afslachten. De bezoekers pakken plots uit met een scherpe counter. Maziz zet zich door op links, maar krijgt de bal dan net niet bij Mikautadze. Hier zat veel meer in.