Jupiler Pro League - speeldag 9 - 25/09/21 - 20:45
Mory Konaté
1 - 1
Mory Konaté
53'

STVV heeft Standard een kater bezorgd. Rocco Reitz was de held van de dag met de 1-2 in de slotminuten. Voor Standard is het de tweede nederlaag in Sclessin op een rij, STVV komt in de stand naast Standard.

Standard - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: De wedstrijd lijkt uit te draaien op een 1-1-gelijkspel tot Brüls met een splijtende actie zijn ex-ploeg te kijk zet. Op zijn aangeven kan Reitz net voor het einde ongehinderd de winning goal maken.

• Man van de match: Rocco Reitz viel samen met Brüls net voor het uur in en maakte al bijna meteen het verschil. Bodart had een prima redding nodig om hem van de 1-2 te houden, maar in slotfase nam de Duitser de Standard-doelman alsnog te grazen.

• Opvallend: Standard bijt opnieuw in het zand tegen STVV en dat al voor de derde opeenvolgende keer. In de laatste 6 onderlinge duels konden de Luikenaars STVV niet één keer verslaan. De laatste Luikse zege tegen de Truienaars dateert al van 25 augustus 2018.

Bekijk de goals uit Standard - STVV (1-2)

Gavory zorgt voor lichtpunt in dramatische eerste helft

Standard moest zich herpakken na de thuisnederlaag tegen Anderlecht, maar van een vliegende start was geen sprake. Veel gebrei, dat wel. Veel balbezit, dat ook. Maar doelgerichte acties waren er nauwelijks, kansen al helemaal niet.

Bodart en Schmidt keken werkloos toe, scheidsrechter Smet had wel zijn handen vol. Protesterende spelers kregen prompt geel en ook de Luikse bank werd door de ref stevig tot de orde geroepen. Een scheidsrechter die de hoofdrol opeist, dat is nooit een goed signaal.

Beide ploegen kregen geen bal tussen de palen. Een 0-0-ruststand leek in de maak, maar kort voor de rust sloeg Standard uit het niks toe. Na een kort genomen vrije trap van Amallah zette Gavory Schmidt op het verkeerde been met een heerlijke knal: 1-0.

Scheidsrechter Smet roept Amallah tot de orde met priemende blik

Invallers maken het verschil voor STVV

Standard kreeg al vroeg in de tweede helft een kans op de 2-0 toen Muleka Klauss lanceerde, maar de Braziliaan werkte te onstuimig af. Een dure misser voor Standard, want kort daarna ontbond Konaté zijn duivels aan de overkant. Hij zette Siquet vlot in de wind en mikte de gelijkmaker buiten het bereik van Bodart.

Op het uur ontsnapte Standard zelfs aan de achterstand. Een schot van Suzuki werd nog afgeblokt, maar de herneming van invaller Reitz raakte wél door de Luikse defensie. Met een schitterende parade kon Bodart de 1-2 voorkomen.

Een gelijkspel leek in de maak, maar de invallers maakten net voor het einde het verschil voor STVV. Brüls haalde de achterlijn en Reitz knalde zijn voorzet in één tijd binnen. STVV pakt zo zijn derde uitzege op een rij. Voor Standard is het dan weer de tweede opeenvolgende thuisnederlaag.

Het is zeker niet koud in de hel van Sclessin

Cacace zet Siquet te kijk met een knappe panna

Leye: “Onze tweede helft was onvoldoende”

• Bernd Hollerbach (trainer STVV): “We hebben een heel stabiele wedstrijd gespeeld, onze organisatie stond op punt. In de eerste helft hebben beide ploegen elkaar geneutraliseerd. Op die goal net voor de rust na hebben we geen kansen tegen gekregen. Na de rust waren wij duidelijk beter en hebben we veel meer kansen gehad. Ik moet mijn spelers feliciteren. Vorige week hebben we ook een sterke wedstrijd gespeeld tegen Genk, maar toen werden we jammer genoeg niet beloond. Vandaag was de mentaliteit weer prima, de zege is zeker verdiend.”

• Mbaye Leye (trainer Standard): “Dit is een ontgoocheling. Wat we in de tweede helft lieten zien, was onvoldoende. We hebben te weinig kansen gecreëerd, we waren niet gevaarlijk genoeg. We hebben STVV terug in de wedstrijd laten komen na de 1-0. We waren in de tweede helft te slap in de duels en STVV heeft ons pijn kunnen doen. We hebben het moeilijk om gevaar te creëren op de helft van de tegenstander, dat zagen we ook al tegen Seraing waar we een penalty nodig hadden om te scoren. We moeten beter doen, het is normaal dat het publiek ontgoocheld is. Offensief stelde het vanavond te weinig voor bij ons. Dit is een pijnlijke nederlaag, want we hadden de punten nodig om de aansluiting niet te verliezen.”

90+4'

Standard gaat na de thuisnederlaag tegen Anderlecht ook tegen STVV op eigen veld de boot in. Reitz maakte het verschil met de late 1-2. STVV boekt zo zijn derde uitzege op een rij en komt in de stand naast Standard.

90+3'

Standard dwingt nog een hoekschop af. Bodart komt mee in de zestien, maar de corner levert niks op. Het lijkt voorbij voor Standard.

90+2'

STVV blijft aanvallen. Cacace haalt uit en zet Bodart zo nog eens aan het werk. De tweede helft had in elk geval meer te bieden dan de troosteloze eerste helft.

90+1'

Nog 3 minuten

Standard krijgt nog 3 minuten om een tweede opeenvolgende thuisnederlaag te vermijden.

89'

Reitz knalt STVV op voorsprong!

Standard krijgt kort voor het einde van de reguliere speeltijd een koude douche. Brüls haalt de achterlijn en legt de bal prima terug naar Reitz. Die knalt de bezoekers in één tijd op voorsprong.

87'

Brüls wil zich graag laten zien tegen zijn ex-ploeg. Hij rukt centraal op en heeft de ruimte voor een afstandsschot, maar dat komt er niet goed uit. Dit heeft de middenvelder al beter gedaan.

81'

Cacace zet Siquet te kijk

Cacace ontbindt zijn duivels op links. Met een panna zet hij Siquet in de wind en hij brengt de  bal ook goed voor doel, maar daar kan Hara zijn schot niet laag houden.

75'

We zijn het slotkwartier ingegaan op Sclessin. Wordt het opnieuw geen thuiszege voor Standard of heeft de thuisploeg nog een slotoffensief in petto? Ook STVV lijkt nog volop voor de 3 punten te gaan.

70'

Leye dropt ook Bastien nog in de ploeg. Hij neemt bij de thuisploeg de plaats in van Raskin.

69'

Dragus laat zich al meteen een eerste keer zien. Hij snijdt goed de zestien in met een één-twee, maar ziet zijn schot dan afgeblokt. De wedstrijd kan nog alle kanten uit.

63'

Dragus en Donnum komen tussen de lijnen bij Standard. Voor Rafia en Muleka zit de wedstrijd erop.

60'

Knappe redding van Bodart!

Standard ontsnapt aan de achterstand. Suzuki kan plots in de draai uithalen, maar zijn schot wordt afgeblokt. De herneming van Reitz raakt wel door de Luikse defensie, maar niet voorbij Bodart. Die voorkomt de 1-2 met een schitterende parade.

56'

Dubbele wissel

Voor Durkin is de wedstrijd voorbij, hij wordt vervangen door Brüls. Ook De Ridder wordt naar de kant gehaald voor Reitz.