Jupiler Pro League - speeldag 9 - 25/09/21 - 16:15
9'
Andreas Beck
0 - 1
9'

De komst van de nieuwe coach Javier Torrente heeft niet meteen beterschap gebracht voor rode lantaarn Beerschot. Nog voor de rust moest het voort met 9 spelers tegen Eupen, de 0-3 was een logische nederlaag. Werk aan de winkel dus voor Torrente. "Deze ploeg heeft veel richtlijnen nodig om competitief te kunnen zijn".

Beerschot - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Na amper 5 minuten kan het tactische plan van de nieuwe Beerschot-trainer al de prullenmand in. Van den Bergh krijgt rood en nog voor de eerste 10 minuten om zijn kijken de 10 van Beerschot al tegen een achterstand aan.

• Man van de match: Scoren deed hij niet, maar met zijn aalvlugge benen had Isaac Nuhu wel een beslissende impact. Zowel Van den Bergh als De Smet kon de Ghanees enkel foutief afstoppen en liep zo tegen een rode kaart aan.

• Opvallend: Eupen is na 9 speeldagen buitenshuis ongeslagen. Op de eerste speeldag pakte het een punt bij Club Brugge en sindsdien zette het in de volgende 4 uitwedstrijden een straffe 12 op 12 neer. Nooit vertoond voor Eupen, dat daarmee de beste uitploeg in 1A is.

Bekijk de goals uit Beerschot - Eupen (0-3)

Dramatische eerste helft voor Beerschot

Na de pijnlijke 1 op 24 moest Javier Torrente Beerschot weer op de rails krijgen. De Argentijn drukte meteen zijn stempel met 4 wissels. Ook Van den Bergh kreeg een basisplaats, maar dat pakte al snel verkeerd uit. Na amper 5 minuten moest die na knullig balverlies aan de noodrem trekken bij Nuhu. Beerschot stond meteen met een man minder.

Alsof die start nog niet dramatisch genoeg was, kwam de rode lantaarn na amper 9 minuten ook nog eens op achterstand. Een vrije trap van Peeters vond het hoofd van Beck en die gaf Vanhamel met een achterwaartse kopbal het nakijken.

Ondanks het numerieke overwicht kon Eupen nauwelijks voor doelgevaar zorgen. Beerschot moest wel achteruit en stapelde de gele kaarten op. Kort voor de rust werd het nog wat erger voor de thuisploeg. Dit keer liet De Smet zich ringeloren door de aalvlugge Nuhu en ook hij mocht vroegtijdig gaan douchen.

Beerschot gaat rusten met 9 na 2 keer rood

Kayembe beslist de wedstrijd

Met negen man stond Beerschot voor een loodzware opdracht in de tweede helft. Eupen voerde de druk op in de zoektocht naar de geruststellende tweede goal. Na nog geen 5 minuten kreeg Kayembe al een uitgelezen kans na een slimme doorsteekpass van Peeters, maar Vanhamel hield de thuisploeg in de wedstrijd.

Net voor het uur probeerde Peeters het nog eens. Dit keer mocht Prevljak het proberen op zijn lage voorzet, maar de aanvaller besloot in één tijd naast. Het bleek slechts uitstel, want meteen daarna was het na een breed uitgesponnen aanval wél raak voor de bezoekers. Met een grondscherend schot zette Kayembe de 0-2 op het scorebord. Bij Beerschot mochten ze wel mopperen dat er niet gefloten werd voor voorafgaand buitenspel van Déom.

Beerschot kon geen vuist meer maken, maar kwam in de slotfase plots nog dicht bij de aansluitingstreffer. Himmelmann kon een kopbal van Suzuki nog net uit zijn doel houden. Meteen daarna nam Prevljak alle spanning weg met de 0-3. Met 1 punt na 9 wedstrijden blijft Beerschot troosteloos laatste. Eupen zet dan weer een unieke 12 op 12 neer buitenshuis.

0-2 van Kayembe werd voorafgegaan door buitenspel van Déom

Torrente: "Hier uit raken door hoofd koel te houden"

Het werd een dramatisch debuut voor Javier Torrente, de nieuwe trainer van Beerschot. Twee rode kaarten verpestten de wedstrijd van zijn ploeg. “We moeten opletten dat we passie en mentaliteit niet gaan verwarren met fouten maken."

"Het was een vreemde match, met na 5 minuten al die rode kaart. We kregen meteen die tegengoal en dan kwam er ook nog eens een tweede rode kaart. Dan maak je het jezelf ongelofelijk moeilijk tegen een ploeg als Eupen.”

Ondanks het dramatische verloop van de wedstrijd bleven de thuissupporters voluit achter hun ploeg staan. “Het publiek was echt ongelofelijk, ze hebben de ploeg gesteund tot de laatste minuut. Toen het publiek zich achter de ploeg zette, zag je dat de jongens er nog voor wilden gaan. Zelfs met 9.”

“We moeten dit in de toekomst vermijden, we kunnen onmogelijk wedstrijden met 9 of 10 spelen. We gaan hier uit raken door het hoofd koel te houden en door met ons hart te spelen. De ploeg zit nu een complexe situatie. We gaan moeten werken aan het fysieke, tactische en vooral het mentale.”

“Het zal heel moeilijk worden, ook omdat de ex-trainer zich heel negatief heeft
uitgelaten over deze ploeg. Deze ploeg heeft veel richtlijnen nodig om competitief te kunnen zijn. Het fysieke en tactische aspect is altijd de verantwoordelijkheid van de staf. We gaan van de volgende interlandbreak
gebruikmaken om de batterijen op te laden.”

Het zal heel moeilijk worden, ook omdat de ex-trainer zich heel negatief heeft uitgelaten over deze ploeg

Javier Torrente

Pietermaat: "Carnaval op het Kiel"

• Stef Peeters (Eupen): “Het gebeurt niet vaak dat je zo snel tegen 9 man komt te staan. Het bleef toch nog vrij lang 0-1, het thuispubliek bleef ook achter hun ploeg staan. Maar we hebben het toch volwassen genoeg aangepakt om niet in de problemen te komen. Er zijn genoeg ploegen die het met een man meer nog moeilijk krijgen. Daaraan zie je dat wij toch een ervaren ploeg zijn. Ons spel is niet echt heel goed, maar we winnen wel. We moeten ons zo snel mogelijk proberen te redden.”

• Tom Pietermaat (Beerschot): “Het was carnaval op het Kiel vandaag. Het is heel bizar. We zijn met heel veel wil en grinta aan deze wedstrijd begonnen. Misschien iets te gretig, als je ziet hoeveel kaarten we vandaag pakken. Na de rode kaart na 5 minuten en zeker na de 0-1 werd het heel moeilijk. Als je vlak voor de rust met 9 voort moet, dan is het gewoon behelpen. We hebben nog wat proberen bij te stellen, maar het was heel moeilijk om in die tweede helft nog iets voor elkaar te krijgen. We hebben onszelf weer in de voet geschoten. We pakken heel veel rode kaarten dit seizoen. Je kan een plan hebben en met veel wil aan de wedstrijd beginnen, maar als je aan de rust met 9 staat, dan kan je die plannen weggooien. We willen absoluut, maar op bepaalde vlakken moeten we misschien afgeremd worden. We moeten meer een balans vinden.”

90+1'

Javier Torrente kan nog niet voor beterschap zorgen bij Beerschot. De thuisploeg gaat met 9 man met 0-3 onderuit tegen Eupen. Beerschot blijft zo laatste met 1 op 27.

90+1' tweede helft
90'

Beerschot met 8

Bourdin voelt zich niet lekker en is net voor de 0-3 viel op de bank gaan zitten. De wissels zijn op en dus moet Beerschot de wedstrijd volmaken met 8.

88'

Prevljak plaatst de kers op de taart

Prevljak plaatst het slotakkoord voor Eupen. Weer is Peeters de aanstoker. Koné wordt neergehaald, maar de bal rolt door tot bij Prevljak en die maakt er 0-3 van.

86'

Himmelmann voorkomt de aansluitingstreffer!

Beerschot zowaar nog eens gevaarlijk opzetten in de slotfase! Suzuki pakt uit met een prima kopbal op een vrije trap en dwingt Himmelmann tot een uitstekende redding. De doelman kan de bal nog net uit zijn doel houden.

84'

Suzuki probeert het op zijn ééntje te forceren, maar zijn schot lijkt nergens naar. Helemaal naar het beeld van de wedstrijd van Beerschot.

80'

Bourdin is de volgende die met geel in het boekje van scheidsrechter Verboomen gaat. Die heeft vandaag al ruim 11 kaarten moeten uitdelen.

78'

Nuhu naar de kant

Eupen heeft zijn schade qua gele kaarten ingehaald. Nuhu is toch ook al de vierde speler bij de bezoekers die bestraft wordt voor een overtreding. Het is meteen zijn laatste actie. Hij wordt samen met Agbadou naar de kant gehaald voor Lambert en Magee.

74'

De wedstrijd lijkt gespeeld, Beerschot heeft een mirakel nodig om hier niet met lege handen achter te blijven. Bij Eupen dringen ze ook niet al te fel meer aan.

69'

Ook bij Beerschot wordt er een dubbele wissel doorgevoerd. Suzuki en Noubissi komen op het veld voor Halaimia en Holzhauser.

67'

Doelpuntenmaker Beck wordt bij Eupen naar de kant gehaald en ook voor Cools is de wedstrijd voorbij. Koné en Gnaka zijn hun vervangers.

66'
63'
62'

Kayembe diept de voorsprong uit

Eupen heeft de geruststellende tweede goal te pakken. Na een breed uitgesponnen aanval verschalkt Kayembe Vanhamel met een grondscherend schot. Boeken toe voor Beerschot.

60'

Ook Nuhu behoort tot de uitblinkers bij de bezoekers. Hij probeert het met een verre knal en ziet zijn schot niet zo gek ver over doel gaan.

59'

Prevljak snuffelt aan de 0-2

Peeters is alweer aan een sterke wedstrijd bezig. Na een knappe actie op links brengt hij de bal laag voor doel. Aan de eerste paal besluit Prevljak in één tijd naast. Beerschot komt opnieuw goed weg.