Antwerp blijft foutloos in de competitie na spektakelzege tegen 9 Union-spelers

  1. 45+3' - Doelpunt strafschop - Vincent Janssen (4 - 1)
  2. 42' - Doelpunt - Sam Vines (3 - 1)
  3. 38' - Rood - Lazare Amani
  4. 22' - Doelpunt - Siebe Van der Heyden (2 - 1)
  5. 15' - Doelpunt - Vincent Janssen (2 - 0)
  6. 8' - Own goal - Bart Nieuwkoop (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Faris Haroun
  2. 87' - Verv. Pieter Gerkens door Faris Haroun
  3. 86' - Rood - Oussama El Azzouzi
  4. 81' - Geel - Ritchie De Laet
  5. 77' - Verv. Teddy Teuma door Oussama El Azzouzi
  6. 74' - Verv. Koji Miyoshi door Ritchie De Laet
  7. 74' - Verv. Vincent Janssen door Bruny Nsimba
  8. 71' - Doelpunt - Dennis Eckert (4 - 2)
  9. 64' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  10. 64' - Verv. Victor Boniface door Dennis Eckert
  11. 63' - Verv. Senne Lynen door José Rodríguez
  12. 63' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Radja Nainggolan
  13. 62' - Verv. Dinis Almeida door Anthony Valencia
  8'own goalBart Nieuwkoop1 - 0
  15'goalVincent Janssen2 - 0
  42'goalSam Vines3 - 1
  45+3'penalty goalVincent Janssen4 - 1
  71'goalDennis Eckert4 - 2

  Antwerp heeft ook geen steken laten vallen in zijn inhaalmatch in de Jupiler Pro League. Tegen Union klaarde het nog voor de rust de klus, na rood voor Lazare. Na de rust kwam het niet meer in de problemen, Union eindigde nog met 9. Antwerp leidt met 18 op 18.

  Antwerp - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: De rode kaart voor Lazare kort voor de rust is de doodsteek voor Union. Meteen daarna maakt Vines er 3-1 van en in de extra tijd gaat de bal ook nog op de stip voor Antwerp. Janssen telt Union met zijn tweede van de avond definitief uit.

  • Man van de match: Hij had een aanpassingsperiode nodig, maar vanavond leek alles te lukken bij Jurgen Ekkelenkamp. De Nederlandse aanwinst van Antwerp schitterde met twee knappe assists. Vooral zijn no-look-pass naar Vines was om duimen en vingers bij af te likken.

  • Opvallend: Voor Oussama El Azzouzi werd het een pijnlijke invalbeurt in het slot van de 2e helft. Nog geen 10 minuten stond hij op het veld toen hij op aangeven van de VAR uitgesloten werd voor een overtreding op de doorgebroken Valencia. 2e rood voor Union, 2 keer op instigatie van de videoref.

  Union doet zichzelf de das om tegen efficiënt Antwerp

  Union begon met dezelfde elf als afgelopen zondag tegen Anderlecht en pakte opnieuw uit met een blitzstart. Tegen paars-wit leverde dat al na twee minuten een goal op, Antwerp kwam de stormloop wél zonder kleerscheuren door.

  Meer zelfs, Union schoot in eigen voet met knullig balverlies en Nieuwkoop gleed een voorzet van Miyoshi in eigen doel. Na nog geen tien minuten stond Antwerp plots op voorsprong.

  De bezoekers waren niet aangeslagen en bleven goed combineren, maar rond het kwartier werd defensief mistasten weer genadeloos afgestraft. Van der Heyden liet zich op een heerlijke pass van Ekkelenkamp te makkelijk wegzetten door Janssen en die gaf ook Moris het nakijken: 2-0.

  Van der Heyden maakte zijn foutje halfweg de eerste helft wel goed en kopte Union op een hoekschop weer in de wedstrijd, maar opnieuw sneed Union in eigen vel. Lazare ging met zijn studs vol op de achillespees van Yusuf staan. Geel werd na tussenkomst van de VAR terecht rood.

  Met z'n tienen kreeg Union nog voor de rust twee draaien om de oren. Na een wondermooie assist van een erg sterke Ekkelenkamp maakte Vines er 3-1 van en kort voor de rust ging de bal ook nog op de stip voor de thuisploeg. Met zijn tweede van de avond zorgde Janssen voor de 4-1-ruststand.

  De tweede helft werd zo weinig verrassend een maat voor niks. Een tienkoppig Union kon geen vuist meer maken, maar zorgde toch nog voor moment van schoonheid. Na een knappe combinatie met François mikte invaller Eckert zijn eerste voor Union knap in doel.

  In de slotfase kwamen de bezoekers nog met 9 te staan. Op aangeven van de VAR werd invaller El Azzouzi weggestuurd voor een overtreding op de doorgebroken Valencia. Antwerp wankelde niet meer en staat na 6 speeldagen autoritair te blinken met 18 op 18.

  Janssen: "Lekker dat ik belangrijk ben met mijn goals"

  • Siebe van der Heyden (Union): "We hebben het vandaag zelf weggegeven. Op een bepaald moment komen we terug tot 2-1. Op vijf minuten van de rust geven we het dan plots helemaal weg. We gingen allemaal naar voren lopen en gaven te veel ruimte weg. Dan pakken we nog rood en slikken we nog twee goals. In de tweede helft werd het dan heel moeilijk, zeker toen we een tweede rode kaart pakten. We zijn er wel voor blijven gaan, al moeten we de knop soms nog iets sneller omdraaien als we een goal slikken. Daar moeten we nog aan werken. Vorig jaar gingen we minder in de fout, maar er moeten nog automatismen in de ploeg komen. Met nieuwe spelers kost dat wat tijd, maar dat komt zeker goed. We staan nog altijd goed in het klassement en zondag is er een nieuwe kans om drie punten te pakken."

  • Vincent Janssen (Antwerp) na 3 goals in 2 wedstrijden: "Zondag stond ik voor het eerst in de basis. Als spits is het fijner om langer te spelen dan enkel 20 minuutjes in te vallen. Maar uiteindelijk doet dat er niet toe, want we winnen alles. Als je de kans krijgt, is het natuurlijk wel lekker dat je met 3 goals belangrijk bent. Ik ben blij dat ik zondag mijn eerste kon maken en daarna kan het snel gaan. Het is lekker om goals te maken, alleen moet je natuurlijk wel de drie punten pakken. Onze eerste helft was vanavond heel goed. Wij hadden de bovenhand. Die 4-1 aan de rust was onze verdienste, als je ziet hoe wij druk zetten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Antwerp zet zijn zegereeks voort en springt met een indrukwekkende 18 op 18 weer over Racing Genk naar de leiding. De thuisploeg klaarde de klus al voor de rust met 4 treffers. Eckert kon in de tweede helft nog milderen voor Union tot 4-2. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. Geel voor Haroun. Haroun begaat de overtreding op François en krijgt zo nog een gele kaart achter zijn naam. .
  5. tweede helft, minuut 92. Nainggolan kan zich in de extra tijd nog eens doorzetten en haalt uit, maar hij krijgt zijn schot niet tussen de palen. Geen vijfde goal voor Antwerp. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Pieter Gerkens eruit
  7. Rode kaart voor Oussama El Azzouzi van Union tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85. Rood voor El Azzouzi. Het is een wel heel korte invalbeurt geworden voor El Azzouzi. Hij krijgt op aangeven van de VAR rood voor een vermeende overtreding op de doorgebroken Valencia. El Azzouzi leek de bal te raken, maar haalde ook Valencia mee onderuit. .
  9. Nieuwe tussenkomst VAR. Lardot moet voor de tweede keer vanavond naar de monitor gaan kijken. Wat heeft de VAR vastgesteld? . tweede helft, minuut 84.
  10. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  11. tweede helft, minuut 81. Geel voor De Laet. De Laet loopt nog tegen een gele kaart aan en geeft ook een vrije trap weg aan Union. Die levert niks op voor de bezoekers. .
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Teddy Teuma eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Antwerp, Ritchie De Laet erin, Koji Miyoshi eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Vincent Janssen eruit
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Dennis Eckert van Union. 4, 2.
  16. tweede helft, minuut 71. Eckert zorgt voor moment van schoonheid. De tweede helft heeft maar weinig om het lijf, maar Union zorgt toch nog voor een zeldzaam hoogtepunt. Na een bijzonder knappe combinatie met François mikt Eckert zijn eerste voor Union fraai in doel. .
  17. Janssen niet voorbij Moris. De honger is duidelijk nog niet gestild bij Janssen. Na een knappe borstcontrole kan hij van dichtbij uithalen, maar hij besluit pal op Moris. . tweede helft, minuut 65.
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Bart Nieuwkoop eruit
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Union, Dennis Eckert erin, Victor Boniface eruit
  20. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Union, José Rodríguez erin, Senne Lynen eruit