89'
Anass Zaroury
1 - 3
89'

Wordt het weer een bang seizoen voor Zulte Waregem? Tegen Charleroi gaf de thuisploeg een voorsprong volledig uit handen. De 1-0 van Fadera wiste Heymans nog voor rust uit, in het slot sloegen de Carolo’s twee keer toe. Essevee blijft achter met 4 op 15.

Zulte Waregem - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Invaller Kayembe duikt uit het niets op aan de tweede paal en kopt de 1-2 in doel. Na een uiterst voorzichtige tweede helft, graait Charleroi in het slot zo toch 3 punten mee.

• Man van de Match: Bij gebrek aan een veelscorer voorin bij Charleroi, nam Heymans de eerste goal voor zijn rekening. Hij dirigeerde zijn ploeg op het middenveld en kopte de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

• Sneltrein van de dag: Op snelheid was hij vanmiddag onhoudbaar. Tchatchoua maakte Ciranni het leven zuur met zijn avontuurtjes op de linkerflank. Hij denderde over en weer, een eindproduct volgde niet.

Codewoord: efficiëntie

Een kopbal van Joris Kayembe zorgde voor bange gezichten bij Zulte Waregem. Opnieuw een nederlaag en 4 op 15 leken onafwendbaar na een late 1-2.

De ploeg van Mbaye Leye begon nochtans goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten mocht Fadera het leer al tegen de netten prikken. Efficiëntie was het codewoord voor het themafeestje in de eerste helft, want ook Charleroi scoorde bij de eerste grote mogelijkheid.

De angst om te verliezen nam het in de tweede periode over van de wil om te winnen bij de thuisploeg. Daar maakten Kayembe en Zaroury dankbaar gebruik van in het slot.

Charleroi graait zo 3 punten mee uit het Regenboogstadion en laat Zulte Waregem achter met vroege degradatiezorgen.

Kayembe scoorde uit het niets de 1-2.

Heymans: "Belangrijke wedstrijd voor mij"

"Vorige week was het een last minute win, nu klaren we de klus ook op het einde. Dat betekent dat we fysiek in orde zijn en de groep erin blijft geloven", analyseert Daan Heymans.

De middenvelder van Charleroi voelde de druk tegen Zulte Waregem. "Vandaag was voor mij een belangrijke wedstrijd, want de club geloofde niet helemaal in mij. Dat ik kan scoren doet heel veel deugd."

Leye: "Opnieuw zwaar seizoen als we niet hard werken"

"Ik ben ontgoocheld", zegt Mbaye Leye na de wedstrijd. "We scoren de eerste goal tegen een mature ploeg, dan moet je geen overbodige risico's nemen. Al is het normaal dat een jonge ploeg foutjes maakt."

De trainer van Zulte Waregem weet ook dat het moeilijk wordt na 4 op 15. "Vorig jaar was een zwaar seizoen. Dat zal niet veranderen als we nu niet hard werken en punten beginnen pakken."

17:49

Einde: 1-3

Een magere start voor Zulte Waregem. Het gaf een voorsprong helemaal uit handen tegen een efficiënt Charleroi. In het slot legden Kayembe en Zaroury de eindstand vast. Essevee blijft achter met 4 op 15.

90+3'

Een stuiptrekking van Zulte Waregem in de slotminuut. Braem plaatst zijn schot in de verste hoek, maar ziet de bal voorlangs gaan.

90+1'

3 minuten extra

Nog 3 minuten voetbal in het Regenboogstadion.

90+1'

89'

Zaroury beslist de wedstrijd! 1-3

Over en uit voor Zulte Waregem. Een rake counter is voldoende om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Zaroury schiet overhoeks binnen.

89'
1-3
88'

Essevee reageert

Zulte Waregem pompt nu de bal naar voren. De bal valt goed, doelman Koffi is bij de les.

88'
87'
83'
1-2
83'

Daar is Kayembe plots! 1-2

Een inlopende Kayembe verrast de verdediging van Zulte Waregem. Hij kan moederziel alleen binnenknikken aan de tweede paal. Gaat Charleroi met de overwinning aan de haal?