Ga naar de inhoud

Christian Burgess beschuldigt ref Lardot: "Hij noemde me de slechtste verdediger ooit"

Burgess (links) ging enkele malen in de clinch met scheidsrechter Lardot.

Union beleefde woensdag een pijnlijke avond op de Bosuil. De vicekampioen kreeg vier doelpunten om de oren en twee rode kaarten te slikken. Na de partij was Union-verdediger Christian Burgess niet te spreken over scheidsrechter Jonathan Lardot en verraste met een uitspraak: "Lardot noemde me de slechtste verdediger die hij ooit zag."

Een kwade Christian Burgess kon na de partij zijn teleurstelling niet verbergen. "Dit verdienden we niet vandaag. We hebben individuele fouten gemaakt, maar de prestatie van de scheidsrechter maakte vandaag het verschil", opende hij zijn tirade.

 

"Het was een ongelooflijke prestatie: zo veel fouten. Bijna elke beslissing floot hij voor Antwerp. Bij de eerste goal werd er duidelijk een fout op mij gemaakt. Het enige dat ik wil is consistentie. Tot drie keer toe floot hij daarna wél een fout in de opbouwfase, bij mij niet."

 

"We kregen twee rode kaarten en een penalty tegen. Het waren allemaal cadeautjes. Hij heeft een belangrijke rol, maar verknoeide het. Als je dan ook de ref nog hoort zeggen dat hij me de slechtste centrale verdediger vindt die hij ooit gezien heeft ... Dan kan ik me alleen maar afvragen wat er in zijn hoofd omgaat."

Hij zei het echt. Het is ongelooflijk. We staan 4-2 achter in de tweede helft, en dan krijg je zoiets naar je hoofd

Christian Burgess

"Hij zei het echt. Het is ongelooflijk. We staan 4-2 achter in de tweede helft, en dan krijg je zoiets naar je hoofd. Maar we moesten zelf ook meer solide zijn, we hebben veel kleine fouten gemaakt die afgestraft werden."


Later werd aan Union-coach Karel Geraerts gevraagd of hij iets van de bewuste fase had opgevangen. "Ik zag dat Burgess heel opgenaaid was door de scheidsrechter, maar ik weet niet wat er gezegd is. Het was gewoon een baalavond voor ons", vertelde hij diplomatisch.


Scheidsrechter Lardot sprak na de partij de pers niet toe, maar het lijkt er sterk op dat dit verhaal nog een staartje zal krijgen. Al wordt het wellicht een kwestie van woord tegen woord.

Het interview met Christian Burgess:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.