2. 41' - Geel - Osaze Urhoghide
  1. 64' - Verv. David Atanga door Fraser Hornby
  2. 89' - Geel - Robert Bauer
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 20/08/22 - 16:01

Na 5 speeldagen heeft STVV een eerste seizoenszege te pakken. Voor de pauze profiteerden de Truienaars van mistatsen van Hubert om op voorsprong te komen. Nadien schrok een mak KV Oostende nog wel wakker, maar een gelijkmaker bleef uit.

KVO - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Net na het kwartier verdwijnt een hoekschop simpelweg in doel na een tik van kapitein Leistner. Hij viert zijn verjaardag met de titel van matchwinnaar.

• Man van de Match: Het eindproduct was er niet en hij nam soms de verkeerde keuze, maar Ambrose zorgde wel voor leven bij Oostende. Met zijn flukse dribbels was hij de enige die STVV in verlegenheid kon brengen.

• Trillende netten: Yves Vanderhaeghe schaaft aan zijn verdediging, maar de 0 houden wil maar niet lukken. KVO slikte elke wedstrijd al een goal, vandaag zag Hubert er niet geweldig uit bij de 0-1.

Dominante eerste helft volstaat voor STVV

Met een Japans wonderduo op leeftijd in de spits, moest het vandaag lukken voor STVV: voor het eerst winnen dit seizoen. De bezoekers begonnen aanvallend aan de wedstrijd en domineerden het spel.

Echt grote kansen bleven uit, tot een strakke hoekschop plots in het doel verdween van Hubert. Leistner vierde zo zijn verjaardag met een goal na een simpele deviatie.

KVO kon de rug niet meteen rechten en Yves Vanderhaeghe greep in. Met vijf wissels in de tweede helft en onder impuls van het publiek, puzzelde Oostende een slotoffensief in elkaar. Meer dan enkele kopballetjes leverde dat niet op, de bal wilde maar niet goed vallen.

0 op 6 dus voor de kustploeg, die de goede seizoenstart zo verloren ziet gaan. Dat trekt STVV zich niet aan. De Truienaars geven de rode lantaarn meteen door aan Eupen na een eerste, deugddoende zege.

Okazaki: "Volgende wedstrijd wil ik scoren"

"Ik ben blij om hier te zijn en te starten met een overwinning", lacht Shinji Okazaki na zijn debuut bij STVV. "De club en coach geloven in me, dus de omgeving voelt aan als een familie."

"Ik speelde niet slecht, maar ook niet goed. Zelfs al wilde ik mijn deel van het werk doen, naar het einde was ik toch erg moe. Dat moet beter. Volgende wedstrijd wil ik niet enkel vechten, maar ook scoren."

Vanderhaeghe: "Beschamend om zo'n goal te slikken"

Yves Vanderhaeghe (trainer KVO): "De manier waarop we voetbalden was zeker niet goed genoeg vandaag, vooral in de eerste helft. Als je zo'n doelpunt binnenkrijgt, weet je dat het tegen goed georganiseerd STVV erg moeilijk wordt. Ik vind het een beetje beschamend om die goal te slikken."

Hubert (doelman KVO): "Het is geen moeilijke bal, maar hij verdwijnt tussen twee spelers. Ik probeer nog een beweging te maken... Het blijft ongelukkig om zo een goal te slikken."

17:52

Einde: 0-1

STVV heeft zijn eerste overwinning geboekt. Op het veld van KVO was het baas in de eerste helft. Jarige kapitein Leistner verzilverde een hoekschop. Oostende werd pas in het slot wakker, maar was niet bij machte om de bezoekers echt te bedreigen.

90+4'

Opnieuw Hornby

Opnieuw kan Hornby koppen, opnieuw richt hij niet binnen het doelkader. De grootste kans voor KVO valt in de slotseconden.

90+3'

Hornby duikt op voor doel en kan koppen. De Schotse spits gelooft er niet helemaal in en houdt in. Schmidt profiteert met een plukbal.

90+1'

4 minuten extra

Nog 4 minuten heeft KVO om 0 op 6 af te wenden.

90+1'

90'

Bauer begaat een trekfout op nieuwkomer Ndicka en wordt meteen bestraft.

87'

En nog een?

Schmidt komt te laat bij een hoekschop en deelt een vuistslag uit. Opnieuw eist het publiek een elfmeter, opnieuw wordt de fase te licht bevonden.

84'

KVO wil een penalty

Ambrose zet voor, Janssens beroert de bal even met zijn arm. Die botste wel eerst tegen zijn buik, dus is het geen penalty.

78'

Albanese gaat achter een vrije trap staan aan de rand van de zestien. Hij raakt het hoofd van een STVV-speler. De daaropvolgende hoekschop levert ook niets op.

77'

Oostende dringt aan en pompt de bal in de zestien. Het leer moet maar eens goed vallen.

74'

Het Oostendse publiek gelooft nog in een ommekeer en ziet de thuisploeg ook zijn best doen. Echt gevaarlijk is KVO nog niet geweest.

70'

Hashioka zoekt Kagawa aan de tweede paal, maar vindt enkel een hoekschop. Die beroert Leistner opnieuw, maar dit keer is zijn poging helemaal niet gekadreerd.