Jupiler Pro League - speeldag 5 - 31/08/22 - 20:30
Sam Vines
42'
Sam Vines
3 - 1

Antwerp heeft ook geen steken laten vallen in zijn inhaalmatch in de Jupiler Pro League. Tegen Union klaarde het nog voor de rust de klus, na rood voor Lazare. Na de rust kwam het niet meer in de problemen, Union eindigde nog met 9. Antwerp leidt met 18 op 18.

Antwerp - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: De rode kaart voor Lazare kort voor de rust is de doodsteek voor Union. Meteen daarna maakt Vines er 3-1 van en in de extra tijd gaat de bal ook nog op de stip voor Antwerp. Janssen telt Union met zijn tweede van de avond definitief uit.

• Man van de match: Hij had een aanpassingsperiode nodig, maar vanavond leek alles te lukken bij Jurgen Ekkelenkamp. De Nederlandse aanwinst van Antwerp schitterde met twee knappe assists. Vooral zijn no-look-pass naar Vines was om duimen en vingers bij af te likken.

• Opvallend: Voor Oussama El Azzouzi werd het een pijnlijke invalbeurt in het slot van de 2e helft. Nog geen 10 minuten stond hij op het veld toen hij op aangeven van de VAR uitgesloten werd voor een overtreding op de doorgebroken Valencia. 2e rood voor Union, 2 keer op instigatie van de videoref.

Union doet zichzelf de das om tegen efficiënt Antwerp

Union begon met dezelfde elf als afgelopen zondag tegen Anderlecht en pakte opnieuw uit met een blitzstart. Tegen paars-wit leverde dat al na twee minuten een goal op, Antwerp kwam de stormloop wél zonder kleerscheuren door.

Meer zelfs, Union schoot in eigen voet met knullig balverlies en Nieuwkoop gleed een voorzet van Miyoshi in eigen doel. Na nog geen tien minuten stond Antwerp plots op voorsprong.

De bezoekers waren niet aangeslagen en bleven goed combineren, maar rond het kwartier werd defensief mistasten weer genadeloos afgestraft. Van der Heyden liet zich op een heerlijke pass van Ekkelenkamp te makkelijk wegzetten door Janssen en die gaf ook Moris het nakijken: 2-0.

Van der Heyden maakte zijn foutje halfweg de eerste helft wel goed en kopte Union op een hoekschop weer in de wedstrijd, maar opnieuw sneed Union in eigen vel. Lazare ging met zijn studs vol op de achillespees van Yusuf staan. Geel werd na tussenkomst van de VAR terecht rood.

Met z'n tienen kreeg Union nog voor de rust twee draaien om de oren. Na een wondermooie assist van een erg sterke Ekkelenkamp maakte Vines er 3-1 van en kort voor de rust ging de bal ook nog op de stip voor de thuisploeg. Met zijn tweede van de avond zorgde Janssen voor de 4-1-ruststand.

De tweede helft werd zo weinig verrassend een maat voor niks. Een tienkoppig Union kon geen vuist meer maken, maar zorgde toch nog voor moment van schoonheid. Na een knappe combinatie met François mikte invaller Eckert zijn eerste voor Union knap in doel.

In de slotfase kwamen de bezoekers nog met 9 te staan. Op aangeven van de VAR werd invaller El Azzouzi weggestuurd voor een overtreding op de doorgebroken Valencia. Antwerp wankelde niet meer en staat na 6 speeldagen autoritair te blinken met 18 op 18.