Geen leiderspositie voor sterk Union, wel tweede plaats voor Antwerp

 1. 45+1' - Geel - Ismaël Kandouss
 2. 43' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 0)
 3. 38' - Geel - Loic Lapoussin
 4. 34' - Geel - Michael Frey
 1. 90+2' - Verv. Casper Nielsen door Lazare Amani
 2. 87' - Geel - Benson Manuel
 3. 85' - Verv. Ismaël Kandouss door Felipe Avenatti
 4. 79' - Doelpunt - Benson Manuel (1 - 2)
 5. 78' - Verv. Birger Verstraete door Faris Haroun
 6. 75' - Verv. Damien Marcq door Senne Lynen
 7. 75' - Verv. Dante Vanzeir door Kaoru Mitoma
 8. 71' - Geel - Viktor Fischer
 9. 70' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 1)
 10. 61' - Verv. Mbwana Samatta door Johannes Eggestein
 11. 61' - Verv. Pieter Gerkens door Benson Manuel
 12. 61' - Verv. Koji Miyoshi door Viktor Fischer
 13. 57' - Geel - Bart Nieuwkoop
43'goalDeniz Undav1 - 0
70'goalMichael Frey1 - 1
79'goalBenson Manuel1 - 2

Union is op een uitgekookt Antwerp gebotst. De sterke Brusselaars kwamen net voor de pauze van de topper op voorsprong, maar in de slotfase draaide Antwerp de rollen om. Antwerp sluipt met een puike 12 op 12 naar de 2e plaats in het klassement, op 1 punt van koploper Club Brugge.

Union - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Kort na de rust gaat Union met man en macht op zoek naar een tweede doelpunt, maar Butez houdt Antwerp in de wedstrijd.

 • Man van de match: Jean Butez beleefde een drukke namiddag, maar hij hield zich knap staande bij al het aanvalswerk van de thuisploeg.

 • Opvallend: Een sympathiek gebaar van de bezoekende supporters: de Antwerp-aanhang heette Union ‘welkom thuis’ in eerste klasse.

Bekijk de goals uit Union - Antwerp (1-2)

Verstraete helpt Union een handje bij de 1-0

Union en Antwerp serveerden een intense eerste helft, met hoge druk, pittige duels en veel drang naar voren. Alleen in de zone van de waarheid was het lang wachten op spektakel. Een eerste poging van Samatta miste het kader, aan de overzijde besloot Teuma in de handen van Butez.

 

Op het halfuur schakelde Union plots een versnelling hoger. De bedrijvige Undav pakte uit met een slimme lob, Butez zat er nog net bij met de vingertoppen. Bij een schot in de korte hoek van diezelfde Undav was Butez opnieuw bij de pinken.

 

Union bleef aandringen en werd uiteindelijk ook beloond. Een goal van Nieuwkoop werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar even later was het wel prijs. Verstraete flaterde met een dramatische terugspeelbal, Undav stond op de juiste plek om te profiteren.

 

Bijna kon Verstraete zijn blunder meteen uitwissen, maar zijn knappe vrije trap werd door Moris fraai uit de bovenhoek geranseld: 1-0 halfweg.

Fans van Antwerp met sympathiek spandoek: 'Welkom thuis Union'

Invallers maken het verschil bij de bezoekers

Antwerp moest na de rust even bijsturen doordat Bataille ziek uitviel. Union profiteerde van dat moment van aarzeling bij de bezoekers om vol gas vooruit te gaan. De Brusselaars kregen kans na kans, maar botsten telkens weer op een uitstekende Butez.

 

De vele gemiste kansen zouden Union zuur opbreken, want na een driedubbele wissel sloegen de bezoekers genadeloos toe. De ingevallen Fischer schilderde de bal op het hoofd van topschutter Frey, die zijn elfde van het seizoen tegen de touwen knikte.

 

De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en probeerde zijn voorsprong te herstellen, maar kreeg tien minuten voor tijd opnieuw een lesje in efficiëntie. Fischer bediende deze keer collega-invaller Benson, die Moris te grazen nam met een gekruist schot: Antwerp van 1-0 naar 1-2!

 

Die tweede uppercut was er te veel aan voor Union, dat in de slotminuten geen vuist meer kon maken. Antwerp gaat zo met de drie punten lopen en sluit aan bij de kop van het klassement.

Verstraete geeft 1-0 weg, maar is na laatste fluitsignaal toch opgelucht

Mazzu: "Als er één ploeg verdiende te winnen, was het Union"

 • Felice Mazzu (Union): "Ik ben heel ontgoocheld voor mijn spelers, want we speelden een sterke match. Op basis van het aantal kansen was er vandaag één ploeg die verdiende te winnen, en dat was Union. Maar als je een match op dit niveau speelt en je mist zoveel kansen, wordt het moeilijk om te winnen, want de tegenstander heeft nu eenmaal die kwaliteiten."

  "Antwerp heeft het tegen Genk ook zo gedaan: Genk was de betere ploeg, maar het is wel Antwerp dat de wedstrijd gewonnen heeft. Vandaag moest het na een kwartier in de tweede helft 3-0 staan, maar we hebben de kansen laten liggen en hebben de match eigenlijk aan Antwerp gegeven."

 • Brian Priske (Antwerp): "Het was niet goed vandaag. Wij hebben zoveel kwaliteit, maar je moet dat ook tonen op het veld. En niet alleen in flitsen van een paar seconden, maar over de hele 90 minuten. Vandaag was het, vooral defensief, niet goed. Undav en Vanzeir zijn twee mooie spitsen, met veel loopacties en slimme posities. Dat was niet gemakkelijk, maar normaal moeten wij daar beter doen."

  "Dat we nu op één punt van de eerste plaats staan, is op dit moment niet belangrijk. Nu is het belangrijkste om punten te pakken. We zitten nog altijd in een periode waarin niet alles 100 procent gaat. Dat zie je ook vandaag. Ik hoop dat iedereen het karakter en de kwaliteit van de spelers ziet. Ik vraag nog een beetje geduld met het spel. Dat moet zeker beter."

Reacties van Gerkens en Undav:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Een efficiënter Antwerp wint met 1-2 op het veld van Union en nadert in de stand tot op een punt van Club Brugge. Union laat de kans liggen om alleen aan de leiding te komen. .
 3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Casper Nielsen eruit
 4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90.
 6. Gele kaart voor Benson Manuel van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 87
 7. tweede helft, minuut 86. De werkdag van Butez zit er nog niet op. Invaller Mitoma haalt stevig uit, de Antwerp-doelman duikt in hoekschop. .
 8. tweede helft, minuut 85. Bager net te laat. Nielsen krult een vrije trap richting de tweede paal, Bager komt net te laat om er zijn hoofd tegen te zetten. .
 9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Ismaël Kandouss eruit
 10. tweede helft, minuut 84. Heeft Union nog een reactie in huis? Mazzu gooit met Avenatti nog een extra toren in de strijd. .
 11. tweede helft, minuut 81.
 12. tweede helft, minuut 79. Benson maakt de ommekeer compleet. Antwerp gaat erop en erover! Fischer zorgt opnieuw voor de assist, deze keer is het die andere invaller die scoort: Benson vloert Moris met een gekruist schot. 1-2 voor Antwerp! .
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Benson Manuel van Antwerp. 1, 2.
 14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Birger Verstraete eruit
 15. tweede helft, minuut 76. Fischer ziet Moris ver uit z'n goal staan, maar de lob komt er niet goed uit. .
 16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Union, Senne Lynen erin, Damien Marcq eruit
 17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Union, Kaoru Mitoma erin, Dante Vanzeir eruit
 18. tweede helft, minuut 74. De thuisploeg laat het hoofd niet hangen en blijft aanvallen. Nielsen probeert het met een plaatsballetje, Butez heeft al moeilijker werk moeten opknappen vandaag. .
 19. Gele kaart voor Viktor Fischer van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 71