• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant schiet haar eerste grote vogel van het seizoen af in Niel

  Sanne Cant staat er weer in november na een moeilijk seizoensbegin. De wereldkampioene heeft de jaarmarktcross in Niel gewonnen na een tweestrijd met Loes Sels. Het is pas haar 3e zege van het seizoen na Meulebeke en Lokeren.

  Samenvatting: Cant staat er weer en wint in Niel na tweestrijd met Sels

  Cant wint voor de 5e keer in Niel

  Het Nederlandse EK-podium, Worst, Vos en Betsema, was niet van de partij, maar met de Italiaanse Lechner kregen we een verrassende vrouw aan de leiding meteen na de start. Na een schuiver in de eerste ronde grepen de Belgen dan toch de macht. Cant, Sels en Van Loy gingen er met drie vandoor.

   

  Door de regen werd de ondergrond aardig glad en Van Loy liet een gaatje vallen na een schuiver. Cant en Sels reden zij aan zij de slotronde in. Sels koos voor de koppositie, maar de wereldkampioene glipte door een klein gaatje en kon zo toch als eerste aan de laatste rechte lijn beginnen.

   

  Sels wist snel hoe laat het was en boog het hoofd. Cant wint zo haar eerste klassementscross van het seizoen.

   

  Van De Steene, leidster in het klassement na de Koppenbergcross, kreeg een gouden kans om haar voorsprong uit te breiden want haar dichtste belagers stuurden hun kat. Maar na een mindere start moest ze tevreden zijn met plaats 4. Daardoor blijft ze wel op 1, maar Cant en Van Loy komen toch dichtbij.

  Cant: "Misschien ben ik nu wel vertrokken"

  Sels: "Moeilijk om hier echt weg te rijden"

  Van Loy: "Ben wel blij met mijn derde plaats"

  Uitslag vrouwen:

  1. Sanne Cant in 43'32"
  2. Loes Sels op 4"
  3. Ellen Van Loy 22"
  4. Kim Van De Steene 24"
  5. Laura Verdonschot 53"
  6.  Nikki Brammeier (GBr) 56"
  7. Elle Anderson (VS) 1'18"
  8. Helen Wyman (GBr) 1'31"
  9. Marion Norbert Riberolle (Fra) 1'36"
  10. Eva Lechner (Ita) 1'52"

  Fase per fase

  1. 14 uur 28. Eindelijk voor Cant! Sanne Cant wint haar eerste klassementscross van het seizoen in Niel. Ze klopt Loes Sels in de laatste rechte lijn. Van Loy wordt 3e.
  2. 14 uur 28. Het manoeuvre van Cant. Ze glipt door een klein gaatje voorbij Sels. Is het hier beslist?
  3. 14 uur 27. Een klein foutje van Cant. Ze moet 5 meter laten. Heeft Sels het gezien?
  4. 14 uur 27. "De hardnekkigheid druppelt van Cant af.". Michel Wuyts.
  5. 14 uur 25. Ellen Van Loy lijkt stilaan zeker van het podium. Kim Van De Steene jaagt nog op haar, maar het lastigste deel van het parcours is achter de rug.
  6. 14 uur 24. Het aangezicht van Cant en Sels is toch aardig besmeurd. Sels duikt als eerste de zandstrook in.
  7. 14 uur 22. Laatste ronde. De vrouwen moeten nog 1 ronde afwerken. Sels en Cant zullen het uitvechten voor de overwinning. Van Loy rijdt op plaats 3, Van De Steene op 4.
  8. 14 uur 20. Sels op 1. Loes Sels bepaalt nu het tempo en ze kiest voor een hoge versnelling. Probeert ze Cant nog voor de slotronde af te schudden? .
  9. 14 uur 20. In de achtergrond gaat ook Maud Kaptheijns even op haar achterwerk zitten. Het parcours ligt er toch glad bij.