• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant is sant in eigen land in Lille met dag- en eindzege

  Wereldkampioene Sanne Cant heeft voor de 5e keer de Krawatencross in Lille op haar palmares geschreven. Ze haalde het in haar achtertuin voor Betsema en Sels. Cant sluit ook de DVV-trofee af als winnares. 

  Sels doet gooi naar eindzege, maar Cant maakt het af

  In de Parkcross was de decompressie na de wereldtitel nog te groot bij Sanne Cant, maar voor eigen volk wou ze haar regenboogtrui graag laten blinken. De start van de wereldkampioene was geen knaller. Het was de andere wereldkampioene aan de start, Inge van der Heijden, die het heft in handen nam.

   

  Maar na de openingsronde vond Cant haar goeie benen en reed ze prompt naar de koppositie. Ze graaide de bonificatieseconden mee en de eindzege in de DVV-trofee kon haar eigenlijk al voor de race niet meer ontsnappen.

   

  Loes Sels, nummer 2 in het klassement, werd ook de concurrente van Cant voor de dagwinst. Sels kende een superdag en reed met de twee wereldkampioenes de slotronde in. Uit de achtergrond haakte ook Betsema haar wagonnetje nog aan.

   

  Cant nam in de laatste bochtenzone afstand van haar concurrentes. Betsema bleek in de sprint een maatje te groot voor Sels. Door de dagzege van Cant krijgt de DVV-trofee geen 8 verschillende winnaars want Cant won ook al eens in Niel in november.

  Uitslag bij de vrouwen

  1. Sanne Cant in 45'37"
  2. Denise Betsema (Ned) op 2"
  3. Loes Sels 3"
  4. Inge van der Heijden (Ned) 7"
  5. Nikki Brammeier (GBr) 45"
  6. Ellen Van Loy 54"
  7. Katherine Compton (VS) 55"
  8. Laura verdonschot  1'25"
  9. Annemarie Worst (Ned) 1'38"
  10. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1'40"

  Cant: "Ik heb het juiste moment kunnen grijpen"

  Sels: "Blij dat ik het goede gevoel terug te pakken heb"

  Fase per fase

  1. 14 uur 31. Cant wint! Sanne Cant klaart de klus voor eigen volk. Ze wint voor de 5e keer in Lille en pakt ook het eindklassement in de DVV-trofee.
  2. 14 uur 30. Cant vlamt net na de bochtenzone weg van Loes Sels. Het lijkt binnen voor de regenboogtrui.
  3. 14 uur 28. Inge van der Heijden moet overboord. het zijn Cant, Sels en Betsema die samen naar de meet gaan. .
  4. 14 uur 27. De move van Cant. Ze gaat met een krachtige pedaalstoot voorbij Sels. Wint de wereldkampioene hier voor eigen publiek? .
  5. 14 uur 25. Betsema is erbij! De Nederlandse renster heeft haar landgenote Van der Heijden te pakken. .
  6. 14 uur 22. Laatste ronde. Daar gaat de bel. Sels, Cant en Van der Heijden rijden met een voorsprong van 5 seconden op Betsema over de streep.
  7. 14 uur 22. De comeback van Betsema? De Nederlandse lijkt de aansluiting binnenkort te zullen maken. .
  8. 14 uur 20. "Misschien geeft haar nicht haar een cadeautje.". Niels Albert hoopt op een zege van Loes Sels.
  9. 14 uur 18. Loes Sels heeft haar goeie benen meegenomen naar Lille. Ze zet druk op Cant en Van der Heijden. Ze pakt een paar meter, maar op een lange strook rijdt de wereldkampioene er in een ruk naartoe. .
  10. 14 uur 17. "Sels heeft een superdag.". Paul Herijgers.
  11. 14 uur 12. 2 wereldkampioenen. Inge van der Heijden heeft het gaatje op Cant en Sels gedicht. De twee wereldkampioenen en Sels hebben een bonus van 10 seconden op Brammeier.
  12. 14 uur 09. Sels duwt het tempo aardig de hoogte in. Alleen Sanne Cant blijft op haar achterwiel kleven. Met twee pakken de nichten enkele meters.
  13. 14 uur 07. Het wisselt nu weer af op de kop. Loes Sels neemt de leidersplaats over van Cant.
  14. 14 uur 04. Cant graait de 15 bonificatieseconden mee en neemt zo nog wat meer afstand van Loes Sels. Nog 3 ronden. .
  15. 14 uur 03. Wereldkampione op 1. Het lawaai rond het parcours neemt toe. Sanne Cant is naar Van der Heijden gereden in ronde 2 en neemt meteen over vooraan.
  16. 14 uur 01. Sanne Cant rijdt nu op plaats twee. Ze kan dus ongestoord de jacht openen op Van der Heijden.
  17. 13 uur 59. Cant sluit aan. Onder leiding van Sanne Cant komt het tweede groepje bij het eerste. Inge van der Heijden heeft geen zin in een grote kopgroep en trekt meteen weer door.
  18. 13 uur 56. Het zijn lange rondjes in Lille van iets minder dan 10 minuten. De vrouwen hebben hun 1e van 5 ronden achter de rug. Brammeier, Betsema en Van der Heijden rijden op kop.
  19. 13 uur 54. Cant is wat plaatsjes naar voor geschoven. De wereldkampioene rijdt in positie 6.
  20. 13 uur 52. Van der Heijden sukkelt in een zandpassage en geeft zo in een klap haar onus een beetje uit handen. Brammeier en Betsema willen weer naar haar wiel wippen. .
  21. 13 uur 51. Sanne Cant moet een kleine kloof laten op een kopgroep met onder anderen Van Loy, Betsema en Brammeier. Ze probeert het weer te dichten.
  22. 13 uur 48. "De wereldkampioene kijkt voorlopig de kat uit de boom.". Renaat Schotte.
  23. 13 uur 48. Inge van der Heijden, wereldkampioene bij de beloften, bepaalt het tempo vooraan. In haar wiel zit Eva Lechner, maar ook de rest van het pak hangt nog op een lint.
  24. 13 uur 46. Start! De lichten springen op groen. De vrouwen zijn vertrokken voor hun laatste manche in de DVV-trofee.
  25. 13 uur 37. "Ik denk niet dat ik die achterstand nog kan goedmaken. Alles kan natuurlijk, maar ik hoop vooral dat ik de 2e plaats kan vasthouden.". Loes Sels.
  26. 13 uur 34. "Een beetje decompressie na het WK is logisch.". Sanne Cant.
  27. 13 uur 33. "Als ik geen pech heb, is die voorsprong geruststellend. Ik wil hier heel graag winnen.". Sanne Cant.
  28. 13 uur 31. Ook op tv is de uitzending begonnen. Volg alle actie uit Lille op de voet op Eén of op onze livestream.
  29. 13 uur 16. Eindzege wenkt voor Cant. Wereldkampioene Sanne Cant kan de eindzege in de DVV-trofee bijna niet meer mislopen. Ze heeft een comfortabele voorsprong op nummer 2 Loes Sels. Maakt ze er voor eigen publiek een feestdag van door ook de dagzege te pakken? Vorig jaar was ze alleszins de primus in Lille.
  30. 09-02-2019.