• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brand houdt stand in de sprint en gunt Cant geen 4 op een rij in Loenhout

  Lucinda Brand heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. Ze ging met drie anderen naar de finish en hield Sanne Cant en Denise Betsema achter zich. De wereldkampioene doet wel een prima zaak in de DVV-tussenstand. 

  Bekijk een samenvatting van de wedstrijd:

  Brand wint sprint met vier na snelle cross

  Sanne Cant voelt zich in haar sas in Loenhout, maar tijdens deze snelle editie was het Denise Betsema die de eerste knuppel in het hoenderhok gooide. De Nederlandse legde een verschroeiend tempo op, maar halfweg ging ze van iets te dichtbij kennismaken met het publiek.

   

  Ze moest even herstellen van haar schuiver en dat gaf aan een hele rits rensters de kans om weer aan te sluiten. Heel even vormde zich een kopgroep met maar liefst negen, tot Lucinda Brand haar duivels ontbond.

   

  Sanne Cant hield dapper stand in het wiel en ook Betsema bleef aan de rekker hangen. Laura Verdonschot kon ondanks een pijnlijke knie ook in het slot nog aanhaken. Een sprint met vier die Brand vanaf de kop moest aangaan. Cant koos haar moment om te springen, maar de wereldkampioene was er aan voor de moeite.

   

  Brand was te sterk en neemt de bloemen mee naar huis. Geen vierde overwinning op rij in Loenhout voor Cant, maar ze doet wel een zaakje in de tussenstand. Achtervolgster Loes Sels werd vijfde op een handvol seconden en Cant graaide onderweg ook de bonificatieseconden mee.

  Uitslag vrouwen

  1. Lucinda Brand (Ned) in 40'02"
  2. Sanne Cant 1"
  3. Denise Betsea (Ned) z.t.
  4. Laura Verdonschot z.t.
  5. Loes Sels 12"
  6. Nikki Brammeier (GBr) 22"
  7. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 38"
  8. Maud Kaptheijns (Ned) 45"
  9. Ellen Van Loy 47"
  10. Katherine Compton (VS) 1'16"

  Fase per fase

  1. 14 uur 26. Brand klopt Cant! Lucinda Brand gunt Sanne Cant geen vijfde zege in Loenhout. Ze wint de sprint voor de wereldkampioene. .
  2. 14 uur 25. De rensters nemen een laatste keer het wasbord. Dat zorgt niet voor afscheiding. We gaan sprinten. .
  3. 14 uur 23. Het podium ligt vast: Cant, Brand en Betsema. Ze moeten wel nog uitvechten wie op welk schavotje zal komen te staan. .
  4. 14 uur 21. "Cant voor een vijfde, Cant voor vier op een rij.". Michel Wuyts.
  5. 14 uur 20. Brand versus Cant. Brand en Cant lijken een strijd uit te zullen vechten voor de zege. Betsema perst er alles uit om toch nog bij het duo te raken. .
  6. 14 uur 18. Brand is alleen. Lucinda Brand heeft enkele lengtes te pakken. Sanne Cant laat het hoofd niet hangen, gaat voorbij Betsema en wil naar het wiel van Brand springen. Nog 1 ronde. .
  7. 14 uur 16. "Het lijkt alsof het maar sneller en sneller gaat.". Paul Herygers.
  8. 14 uur 14. De twee Nederlandse blijven vooraan aan de boom schudden. Cant en Sels breken voorlopig niet. Van Loy en Compton krijgen het wel knap lastig. .
  9. 14 uur 12. Brand heeft daar niet al te veel zin in en rijdt naar voren. Ze krijgt Betsema meteen in haar spoor. .
  10. 14 uur 11. Omvangrijke kopgroep. Krijgen we straks een sprint? Na drie ronden is er alleszins opnieuw een samensmelting. Er rijden nu 9 rensters wiel aan wiel.