Ga naar de inhoud

Dag 2 op de Spelen: groot succes voor de turnsters, Kopecky 4e in wegrit

Op de 2e dag van de Olympische Spelen waren het de Belgische vrouwen die het mooie weer maakten: de turnsters deden het uitstekend in de kwalificaties, met Nina Derwael op kop, Lotte Kopecky greep net naast een medaille in een bizar verlopen wegrace.

Dag 2

 1. 16 uur 19. Einde dag 2. Met de zege van de Braziliaanse volleybalvrouwen tegen Zuid-Korea is de laatste wedstrijd van deze 2e dag in Tokio afgelopen. We onthouden voor België vooral de glansprestatie van de Belgische turnsters en de ondankbare 4e plaats van Lotte Kopecky in de wegrit. Morgen is het onder meer uitkijken naar het duel tussen Van der Poel en Pidcock in het mountainbike, de triatlon met Van Riel, Louis Croenen in het zwembad en Lore Bruggeman in het skaten. .
 2. 16 uur 17.
 3. 16 uur 03. Nederlandse hockeyers winnen met moeite. Nederland heeft zijn nederlaag tegen de Red Lions kunnen doorspoelen tegen Zuid-Afrika, maar wel niet echt met een lekke smaakje. In het laatste kwart stond het nog 3-3, tot Nederland alsnog afstand nam door goals van Pruijser en Van der Weerden. .
 4. 16 uur 02. Sensatie: Team USA verliest voor het eerst sinds 2004. De Amerikaanse basketbalploeg is met een wanklank aan de Spelen begonnen. Frankrijk werd op voorhand ingeschat als een lastige klant en het bleek uiteindelijk een struikelblok te zijn voor Durant en co: 83-76 voor Frankrijk. Team USA heeft wel nog genoeg matchen om dit recht te zetten. .
 5. 15 uur 41. Belgische turnploeg: "Toen ik zag dat het team 6e stond, was ik echt in shock".

  Belgische turnploeg: "Toen ik zag dat het team 6e stond, was ik echt in shock"

 6. 15 uur 13.
 7. 15 uur 09. Wat is nog aan de gang? Op  livestream 1 kun je op dit moment naar de ontknoping van de basketbalkraker tussen de VS en Frankrijk kijken. De Amerikanen krijgen het zoals verwacht niet cadeau. Op  livestream 2  is de hockeymatch tussen Zuid-Afrika en Nederland aan de gang, op  livestream 4 nemen we het signaal van Eén over, waar we nog een mix krijgen van liveverslag, samenvattingen en reacties. .
 8. 15 uur 07. Dressuur: België eindigt 10e. Zoals op voorhand werd ingeschat hebben de Belgen de finale in de landencompetitie niet kunnen bereiken. Ze sluiten hun competitie af op de 10e plaats, op 15 landen. .
 9. 14 uur 57. Grote vreugde bij de turnsters. De kwalificaties van het turnen zijn een groot succes geworden voor de Belgen. Na een moeizame start herpakten ze zich volledig in het 2e deel. Als team eindigen ze uiteindelijk 5e (na Rusland, de VS, China en Frankrijk, maar voor Groot-Brittannië, Italië en Japan), maar ze slepen ook 3 individuele finaleplaatsen in de wacht: Nina Derwael (5e op de opgekuiste lijst) en Jutta Verkest voor de allroundfinale en Nina Derwael aan de brug. Met een score van 15.366 wordt ze daar dé topfavoriete voor het goud. .
 10. 14 uur 56.
 11. 14 uur 31. Turnen: topscore voor Derwael! Nina Derwael heeft haar beste oefening ooit geturnd aan de brug en gaat met de beste score van iedereen (15.366) en haar beste score ooit als topfavoriete naar de finale. Halen de Belgen ook de teamfinale als land? Dat zullen we nu te weten komen op het laatste toestel, de altijd verraderlijke balk. .
 12. 14 uur 31.
 13. 14 uur 22. Livestream 3: hockey. De Nederlandse mannen verloren hun openingsmatch tegen de Belgen, maar kunnen zich een dag later al herpakken, tegen Zuid-Afrika. Dat zou op papier geen probleem mogen zijn. Maar wordt dat ook zo? Volgt het nu op  livestream 3 . .
 14. 14 uur 22.
 15. 14 uur 08. Belgische turnsters maken slechte beurt op de sprong: “Ramp voor heel de ploeg”.

  Belgische turnsters maken slechte beurt op de sprong: “Ramp voor heel de ploeg”

 16. 14 uur 05.
 17. 14 uur 04.
 18. 13 uur 58. Ledecky. Op de 400 meter vrije slag hebben we Katie Ledecky voor het eerst aan het werk gezien. Met 4'00"45 zwom ze veruit de snelste tijd van alle vrouwen in de reeksen. Haar beoogde rivale Ariarne Titmus bleef daar met 4'01"66 een eindje boven, maar dat was uiteraard wel ruim voldoende om de halve finales te halen. Die zullen een eerste échte graadmeter worden. .
 19. 13 uur 57. Livestream 1: topbasketbal . Op livestream 1 kunnen we zo dadelijk voor het eerst op dit toernooi genieten van Team USA, met onder meer Kevin Durant. Met Frankrijk als tegenstander krijgt het wel meteen een vette kluif. .