Red Lions schuiven kneusje Nieuw-Zeeland opzij en mogen naar Final 4

  Hockey Pro League

  einde
  40

  De Belgische hockeymannen hebben hun plaats in de Final Four veiliggesteld. Ze hadden voor de eigen supporters in Wilrijk weinig moeite met Nieuw-Zeeland, de rode lantaarn in de Pro League. De Red Lions klaarden de klus met 4-0.

  De Red Lions moeten nog twee matchen afwerken in de groepsfase van de Pro League, maar zijn nu al zeker van hun plaats op het eindtoernooi in Amstelveen. Tegen Nieuw-Zeeland, dat nog geen enkele match kon winnen in de competitie, kwamen de Belgen nooit in de problemen.

   

  Sebastien Dockier opende na 7 minuten al de score, maar voor de pauze konden de Red Lions de score nog niet uitdiepen. Vanasch moest zo een paar keer in actie schieten om de gelijkmaker te voorkomen, maar na de 2-0 van Plennevaux was de partij gespeeld.

   

  Thomas Briels toonde op het einde van de wedstrijd nog eens zijn kunnen. Met twee snelle goals legde hij de eindstand vast.

   

  Slecht nieuws kwam er na de match binnen over Nicolas De Kerpel. Na een contact met de Nieuw-Zeelandse doelman scheurde De Red Lion ligamenten van zijn linkerenkel. Daardoor mist De Kerpel de Final Four, van 28 tot 30 juni in Amstelveen.

  Doelpunten:
   
  • Dockier 1-0
  • Plennevaux 2-0
  • Briels 3-0
  • Briels 4-0